Τοπικά

Ανήλικοι έκλεψαν από ταβέρνα της Σκιάθου και εντοπίστηκαν μέσω Facebook

Η κάμερα της ταβέρνας κατέγραψε τους κλέφτες, ο ιδιοκτήτης έκανε ανάρτηση το βίντεο στο facebook και εντόπισε τους ανήλικους δράστες, καθώς κινητοποιήθηκε ολόκληρο το νησί της Σκιάθου. Οι δράστες ήταν τρεις και ηλικίας από 12 έως 14 ετών.
Ανήλικοι αλβανικής καταγωγής που έκλεψαν 150 ευρώ από ταβέρνα της Σκιάθου εντοπίστηκαν μέσω… Facebook.
«Δεν πήγα στην αστυνομία, γιατί δεν θα γινόταν τίποτα. Δεν με εκπλήσσει που οι δράστες ήταν τόσο μικροί σε ηλικία γιατί έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν», τόνισε ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Σκιάθο κ. Αγιώτης.

O ιδιοκτήτης της ταβέρνας

Οι ανήλικοι διέρρηξαν την ταβέρνα «Θεσσαλονίκη» στη Χώρα του νησιού τα ξημερώματα της Πέμπτης. Μπήκανε μέσα στο μαγαζί από παράθυρο και κατευθύνθηκαν κατευθείαν στο σημείο όπου φυλάσσονται τα πουρμπουάρ του προσωπικού και αφαίρεσαν 150 ευρώ. Το πρωί ο ιδιοκτήτης, που έχει πέσει και άλλες φορές θύμα κλοπής είδε το βίντεο της προηγούμενης νύχτας και διαπίστωσε ότι τρία παιδιά είχαν «εισβάλει» στο μαγαζί του. Έκανε ανάρτηση το βίντεο στο FB και ζήτησε βοήθεια από τους δημότες για να εντοπίσει τους δράστες. Στο βίντεο απεικονίζονται τρεις νεαροί να μπαίνουν στο μαγαζί – ο ένας έχει μάλιστα κρυμμένο το πρόσωπό του με την μπλούζα του – και να κατευθύνονται «καρφί» σε συγκεκριμένο σημείο. Το βίντεο δείχνει να παραμένουν για λίγα δευτερόλεπτα στην ταβέρνα και να αποχωρούν.

Το βίντεο ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα με την εξής ανάρτηση του ιδιοκτήτη: Συνέβη εχτές το βράδυ κατά τις 4 στη ταβέρνα Θεσσαλονίκη. Παραβίασαν ένα παράθυρο και πήραν χρήματα. Όποιος τους γνωρίσει ή ξέρει κάτι ας με ενημερώσει παρακαλώ».
Αμέσως «έσπασαν» τα τηλέφωνα και οι νεαροί εντοπίστηκαν, με τον ιδιοκτήτη να σπεύδει να τους συναντήσει.
«Τους μίλησα, τους εξήγησα και αποφάσισα να μην καταθέσω μήνυση γιατί σκοπός δεν είναι να πάμε στον Βόλο, να τρέχουμε στα δικαστήρια και στη χειρότερη περίπτωση να διαταχθεί ο εγκλεισμός τους σε κάποιο ίδρυμα. Σκοπός είναι να αλλάξουν σκεπτικό. Μου είπαν πως δεν το έχουν ξανακάνει», είπε στη «Θ» ο κ. Αγιώτης.
Οι ανήλικοι μένουν μόνιμα στη Σκιάθο με τις οικογένειές τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το