Τοπικά

Ανοικτή εκδήλωση για την Οικονομική κρίση στην Ελλάδα από το τμήμα Οικονομικών του Π.Θ.

ΜΠΗΤΡΟΣ 1
Ανοικτή συζήτηση με θέμα «Οικονομική κρίση και προοπτικές ανάπτυξης» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο Βόλου) με τη διοργάνωση του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ. και των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν.Μαγνησίας. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του ομότιμου καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Γεωργίου Μπήτρου «Ποτέ πια πτώχευση» από τις εκδόσεις «Επίκεντρο», θα μιλήσουν :
Μιχάλης Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκος Κυριαζής, Καθηγητής τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Φίλιππος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός, Διευθυντής 16ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου
Γεώργιος Κ. Μπήτρος, Ομότιμος Καθηγητής στο Οικονομκό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορικός, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ. Μαγνησίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος

ΜΠΗΤΡΟΣ 2

Το βιβλίο του Γεωργίου Κ. Μπήτρου «Ποτέ πια πτώχευση – Μια παρακαταθήκη βασισμένη στην φιλοσοφία της ελευθερίας» από τις εκδόσεις «Επίκεντρο» αποτελεί έναν ιστορικό οδηγό αιτίων και αφορμών για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας καθώς και προτάσεων και εκτιμήσεων για μελλοντική πορεία. Το βιβλίο είναι δομημένο σε ενότητες με τα εξής κεφάλαια : «Προϋποθέσεις για εθνική αναγέννηση», «Πώς ήρθαν τα πράγματα επάνω – κάτω», «Γιατί πτωχεύσαμε», «Επανεκκίνηση», «Στρατηγικές, επιλογές με στόχευση στο όραμα της εθνικής αναγέννησης». Πρόκειται για πόνημα που δεν απευθύνεται σε οικονομολόγους ή φοιτητές οικονομικών σχολών αλλά ουσιαστικά σε κάθε πολίτη που επιθυμεί και επιδιώκει την επίγνωση δεδομένων και κυρίως τις προοπτικές εξέλιξης τους.

Ο Γεώργιος Κ.Μπήτρος είναι ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε πολλά από τα αναγνωρισμένα περιοδικά. Υπήρξε για αρκετά χρόνια συνεκδότης και Ευρωπαίος εκδότης αντίστοιχα των περιοδικών “Greek Economic Review” και “Journal of Economic Asymmetries”. Θήτευσε ως Επιστημονικός συνεργάτης στο γνωστό ανά τον κόσμο “National Bureau of Economic Research” των ΗΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές και συμβούλια, όπως το Εθνικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Έρευνας και το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Συνεργάζεται ως κριτής με οικονομικά περιοδικά και ερευνητικούς οργανισμούς και έχει εκτεταμένη πρακτική εμπειρία από τη συμμετοχή του σε διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων και οργανισμών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται οι μηχανισμοί αποτελεσματικής κατανομής των οικονομικών πόρων, η διάρθρωση των αγορών και του ανταγωνισμού και ο ρόλος των θεσμών στην οικονομική ανάπτυξη.

Πηγή

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το