Ελλάδα

Άνοιγμα στην κοινωνία και διεύρυνση στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας γραμματεία

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για το πολιτικό επίδικο των συμμαχιών του κόμματος, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει ενός «θερμού» τετράμηνου, στο οποίο, όπως εκτιμά η Κουμουνδούρου, μπορεί να προκύψει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, έθεσε τα πολιτικά κριτήρια για τις επιδιωκόμενες πολιτικές συμμαχίες στις οποίες θα πρέπει να κινηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διεύρυνση της εκλογικής του επιρροής.

Οι βασικοί άξονες των πολιτικών για τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τους περιέγραψε ο Αλ. Τσίπρας, θα πρέπει να κινούνται στα εξής κομβικά σημεία: Ρεαλισμός με απεγκλωβισμό από την παγίδα της υποτιθέμενης ιδεολογικής καθαρότητας, άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και διεύρυνση με συγκρότηση πολυσυλλεκτικών και ελκυστικών ψηφοδελτίων.

Ο κ. Τσίπρας, περιγράφοντας τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, είπε πως θα πρέπει «να είναι ανοιχτά, πολυσυλλεκτικά και ελκυστικά στην κοινωνία».

Απαντώντας εμμέσως στις ενστάσεις, τις διαφωνίες, αλλά και στους φόβους στελεχών του κόμματος, όπως από την πλευρά της «Αριστεράς Πλατφόρμας» ότι μπορεί «να μετατραπούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε -σημαία ευκαιρίας-», στο κλείσιμο της συνεδρίασης της ΚΕ είπε «πως όλα θα τα δούμε συλλογικά και στην ώρα τους, όπως κάναμε για τις προτάσεις στη Θεσσαλονίκη όπου καταλήξαμε ομόφωνα».

Ο κ. Τσίπρας πάντως στην ομιλία του, το Σάββατο, έκανε σαφές ότι στόχος του κόμματος είναι «να συγκροτήσουμε συμμαχίες. Με κοινωνικές αναφορές. Στη βάση της αξιοπιστίας και της ανοιχτής πολιτικής συνεννόησης. Χωρίς να ξεπλένουμε κανέναν αλλά κυρίως χωρίς να στρουθοκαμηλίζουμε. Αλλά και χωρίς να εγκλωβιζόμαστε στην παγίδα της υποτιθέμενης ιδεολογικής καθαρότητας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το