Τοπικά

“Άνοιγμα” για τις τοπικές επιχειρήσεις στην Κίνα

 DSC07931

Δρόμους εξαγωγικού προσανατολισμού και εξωστρέφειας άνοιξε το Επιμελητήριο Μαγνησίας προωθώντας τη συνεργασία με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Κίνας. Σε σημερινή εκδήλωση στο Επιμελητήριο η αντιπρόσωπος εταιρεία του Παγκόσμιου Κέντρου  World Commerce Valley – Yanijiao International Trade City για την Ελλάδα και την Κύπρο Kaperoni BFG S.A ενημέρωσε τους  τοπικούς επιχειρηματίες  για τη διαδικασία προώθησης και εξαγωγής τόσο τον προϊόντων τους όσο και των υπηρεσιών τους στην Κίνα.

Φιλοδοξία του World Commerce Valley είναι να καταστεί ένας μεγάλος «Εισαγωγέας» και «Αγοραστής» αγαθών και υπηρεσιών Τουρισμού, Τέχνης και Πολιτισμού, δημιουργώντας μία καινούργια «ταυτότητα» εισαγωγών της Κίνας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο, η καινοτομία του οποίου έγκειται στη διαφοροποίησή του από τα υπάρχοντα εμπορικά κέντρα, ενώ στόχος του είναι η ανάδειξη, προώθηση και εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών ανά χώρα (Country Brand).

Οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, θα έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν με οργανωμένο τρόπο στην αγορά του 1,3 δισ. καταναλωτών. Η μόνιμη έκθεση στις νεόδμητες εγκαταστάσεις του πρώτου κτιρίου, θα εγκαινιαστεί στις 12 Ιουλίου 2016, με την Ελλάδα και την Κύπρο να είναι από τις πρώτες χώρες που θα εισέλθουν, μαζί με το Βέλγιο, τον Καναδά και τη Νότια Κορέα.

Για τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας και τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς της μίλησε ο καθηγητής του τμήματος  Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχάλης Ζουμπουλάκης τονίζοντας ότι η Κίνα αποτελεί ένα μεγάλο πεδίο για Ευρωπαίους και Έλληνες αρκεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι δεσμοί.

Η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Kaperoni, Νικολέττα Καπερώνη σημείωσε ότι στόχος της εταιρείας δεν είναι να προωθήσει τον εαυτό της αλλά την ίδια την  Ελλάδα. Όπως πρόσθεσε, η είσοδος μιας επιχείρησης στο Παγκόσμιο Κέντρο μπορεί να γίνει ένα πραγματικό αναπτυξιακό εργαλείο και οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να χτίσουν το brand hellas.  Ανέφερε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή ελληνικά προϊόντα κινδυνεύουν να μη μπουν στο Κέντρο καθώς η Κίνα έχει στείλει πέντε φορές τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά δεν έχουν υπογραφεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Χρήστος Δεμιρτζίογλου συμπλήρωσε ότι μπορούν να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κέντρο μέχρι 300 εταιρείες ενώ η Kaperoni αποτελεί το «μεσάζοντα» για τις εισαγωγές και εξαγωγές των προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων. Στο Παγκόσμιο Κέντρο μπορούν να μετάσχουν εταιρείες με τρόφιμα (εξαιρούνται εταιρείες που δραστηριοποιούνται με τα ελληνικά φρούτα πλην του ακτινίδιου) και εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες όπως τουρισμό, real estate και δικηγορικά γραφεία. Πέραν την επισκεψιμότητας, το Παγκόσμιο Κέντρο έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις παραγγελίες προϊόντων ενώ έχει αναλάβει αποκλειστικά και το marketing των προϊόντων.

 DSC07933

DSC07934

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το