Ελλάδα

Ανοίγει ξανά αύριο η Νομική

ÁÈÇÍÁ - ÄÕÍÁÌÅÉÓ ÔÙÍ ÌÁÔ ÐÅÑÉÌÅÔÑÉÊÁ ÔÇÓ ÍÏÌÉÊÇÓ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Ανοίγει ξανά αύριο το κεντρικό κτίριο της Νομικής, όπως ανακοίνωσαν οι Κοσμητείες της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, προκειμένου να συνεχιστούν τα μαθήματα που είχαν διακοπεί από την κατάληψη ομάδας αντεξουσιατών.
Το κτίριο της Νομικής έμεινε σήμερα κλειστό, ενώ συνεργεία καθαρισμού ανέλαβαν τις εργασίες αποκατάστασης των χώρων που είχαν υποστεί βανδαλισμούς κατά τη διάρκεια της κατάληψης από αντιεξουσιαστές που ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

Οι καταληψίες αποχώρησαν χθες, έπειτα από περίπου μια εβδομάδα κατάληψης, χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας. Στην επιθεώρηση των χώρων που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι καταληψίες είχαν προκαλέσει ζημιές στον τεχνικό εξοπλισμό, ενώ είχαν γράψει πλήθος συνθημάτων σε τοίχους τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου όσο και στον προαύλιο χώρο.
ΝΔ: «Κατάντημα του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας»
Ανακοίνωση για τα συμβάντα εξέδωσε ο τέως πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών και νυν τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Θόδωρος Φορτσάκης, με την οποία κάνει λόγο για «κατάντημα του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας».

«Οι πρυτανικές Αρχές, αφού επί τετραήμερο, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, αδιαφόρησαν για τη κατάληψη της Νομικής Σχολής και ανέχθηκαν την καταστροφική παρουσία των παρανόμων καταληψιών μέχρι να αποφασίσουν οι ίδιοι να αποχωρήσουν, τώρα, κατά παράβαση της μεγάλης παράδοσης του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και κάθε πανεπιστημιακής δεοντολογίας, προσκάλεσαν ως ομιλητή για την πανηγυρική τελετή της 25ης Μαρτίου στη Μεγάλη Αίθουσα τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα» σημειώνει ο κ. Φορτσάκης, επισημαίνοντας ότι «στη σημαντική αυτή τελετή πάντοτε καλείται ο Πρόεδρος της ∆ημοκρατίας, ως το ανώτατο εθνικό και θεσμικό σύμβολο».

«Ας μην επιτρέψουν οι πρυτανικές Αρχές στη μικροπολιτική σκοπιμότητα να εξανεμίσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά τους. Εκτός και αν αποφάσισαν να συνοδεύσουν στη συνέχεια τον κ. Πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγματος και σύρουν μαζί του τον χορό µε τις μουσικές του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας…» καταλήγει ο κ. Φορτσάκης.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το