Τοπικά

Ανοίγει τις πύλες της η Γιορτή Βιβλίου στο Βόλο στις 19 Ιουνίου “Θ”

Γιορτή Βιβλίου

Στις 19 Ιουνίου θα αρχίσει η 23η Γιορτή Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Ιουνίου προσελκύοντας, όπως κάθε χρόνο, πλήθος επισκεπτών οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν και να αγοράσουν βιβλία, αλλά και να ενημερωθούν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στην έκδοση βιβλίων.

Η έκθεση βιβλίου διοργανώνεται από τον τοπικό σύλλογο βιβλιοπωλών εκδοτών χαρτοπωλών και στηρίζεται από διάφορους φορείς της περιοχής.

Και φέτος θα υπάρχουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συμπληρώνουν το περιεχόμενο της έκθεσης, ενώ οι τρεις πρώτες ημέρες διεξαγωγής της γιορτής θα συνδυαστούν με την ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής που θα είναι σε εξέλιξη εκείνη την περίοδο.

Η Γιορτή Βιβλίου θα ανοίξει τις πύλες την Παρασκευή 19 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Ιουνίου, ενώ θα συμμετέχουν οκτώ βιβλιοπωλεία, από τα οποία θα παρουσιαστούν όλες οι εκδόσεις για την φετινή χρονιά, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να μελετήσουν, να ανιχνεύσουν και να αγοράσουν τα βιβλία που επιθυμούν.

Η γιορτή Βιβλίου έχει εξελιχθεί πλέον σε θεσμό και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι πραγματοποιείται για 23 συνεχή χρόνια δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα τα όμορφα βράδια του καλοκαιριού στην παραλία. Και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Εξάλλου το βιβλίο παραμένει ένας παντοτινός σύντροφος το καλοκαίρι, εποχή κατά την οποία όλοι αναζητούν λίγες παραπάνω στιγμές χαλάρωσης σε σχέση με το χειμώνα.

Όπως έχει αποδειχθεί και τα προηγούμενα χρόνια, οι βιβλιόφιλοι επικεντρώνονται σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων, όπως τα μυθιστορήματα, τα ιστορικά, την παιδική λογοτεχνία.

Το πρόγραμμα των παρεμφερών με τη γιορτή βιβλίου εκδηλώσεων θα οριστικοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Σημειώνεται πως η γιορτή θα διεξαχθεί στην παραλία και ειδικότερα στο κομμάτι μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ οι εγκαταστάσεις με τους πάγκους θα τοποθετηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η γιορτή θα λειτουργεί από νωρίς το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το