Οικονομία

Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση της Eldorado στις Σκουριές

skoyrletis-708_0

Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές, που είχε παγώσει από τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την έγκριση της τεχνικής μελέτης από τον Πάνο Σκουρλέτη.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters από την πλευρά της εταιρίας αρνήθηκαν αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με την επανεκκίνηση του έργου καθώς περιμένουν να μεταφραστεί η σσυμπληρωματική τροποποίηση που υπογράφηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος.
Ο υπουργός υπέγραψε την απόφαση που αφορούσε την έγκριση συμπληρωματικού – Τροποποιητικού Τεύχους Τεχνικής Μελέτης του υποέργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Σκουριών» του έργου «Μεταλλουργικές – Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας», της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.Μ.Β.Χ.», στον Δήμο Αριστοτέλη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Η τροποποίηση αφορούσε τη διευθέτηση χωροθέτησης δευτερευουσών μονάδων στις Σκουριές. Παράλληλα υπάρχει και ειδική αναφορά για πρόβλεψη λήψης προληπτικών μέτρων με στόχο την υγεία των εργαζομένων, την ασφάλεια και την προστασία τους από τυχόν επιβλαβή σκόνη υλικών. Για τα μέτρα αυτά υπήρχε αναφορά στη μελέτη του 2012 (Ειδικός Όρος 9).

Στην τροποποίηση που υπεγράφη από τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη επισημαίνεται η ανάγκη τακτικών μετρήσεων σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καθώς και η ανάγκη ενημέρωσης των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το