Τοπικά

Ανοίγει νέος κύκλος λειτουργίας για το Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου

Μετά από 6 χρόνια λειτουργίας, το Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου αλλάζει μορφή το επόμενο διάστημα. Όπως είναι σε όλους γνωστό, η πολιτεία από τον Αύγουστο θέσπισε την πρόσβαση όλων των πολιτών στις δομές υγείας. Για τον λόγο αυτό, το Κοινωνικό Φαρμακείο κλείνει τον κύκλο του σαν δομή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών, από την στιγμή που κάθε ανασφάλιστος έχει πια την δυνατότητα να καταφύγει στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και να συνταγογραφήσει τα φάρμακα του, ενώ οι προνοιακοί ασθενείς υποχρεωτικά πλέον προμηθεύονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Με δεδομένη την πρόβλεψη για μηδενική συμμετοχή, δεν υφίσταται πλέον ομάδα αναφοράς συνανθρώπων, για την λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου.

Οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Φαρμακείου δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν με γνώμονα το κοινό καλό, συγκεντρώνοντας φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό για τα ιδρύματα της περιοχής και ιδιαίτερα για ιδρύματα που δεν επιδοτούνται από την πολιτεία. Επίσης θα στηρίζουν, αποστέλλοντας φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό, κοινωνικές δομές εντός και εκτός της χώρας.
«Εμείς, σαν Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας και πάντα σε άριστη συνεργασία και συμπαράσταση με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, θα συνεχίσουμε στην νέα μορφή που αποκτά πλέον το Κοινωνικό Φαρμακείο. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε στον γνωστό σε όλους φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στην οδό Κ. Καρτάλη με Αν. Γαζή, και θα συγκεντρώνουμε φάρμακα προκειμένου να ενισχύουμε τα ιδρύματα της περιοχής μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν το Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου με προσφορά φαρμάκων. Τους καλούμε όλους να συνεχίσουν να προσφέρουν το ίδιο και στην νέα περίοδο λειτουργίας που ξεκινά το επόμενο χρονικό διάστημα.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους μας φαρμακοποιούς της Μαγνησίας , που διέθεσαν τον χρόνο τους και με διάθεση προσφοράς έστησαν και λειτούργησαν το Κοινωνικό Φαρμακείο. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν την βοήθεια τους και στην νέα μορφή λειτουργίας του.
Ευελπιστούμε η συνέχεια να είναι ακόμα πιο παραγωγική και να καταφέρουμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας μέσω των κοινωνικών δομών της πόλης μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το