Ελλάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ

τσιπρας και στελέχη

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δεν δεσμεύθηκε για την πιθανότητα επίσκεψης του κ. Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο, και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν την Αθήνα για το ενδεχόμενο ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Η απάντηση προκλήθηκε από σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε στη χθεσινή ενημέρωση και την απορία που είχαν γενικά οι δημοσιογράφοι την Τετάρτη, μετά τη συνομιλία των δύο ηγετών, αν ο Πρόεδρος Ομπάμα προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον ή ο Ελληνας πρωθυπουργός τον Αμερικανό πρόεδρο στην Αθήνα.

Ο δημοσιογράφος υπέβαλε την εξής ερώτηση:
Πρώτον: Αν υπάρχουν σχέδια για να επισκεφθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός τις ΗΠΑ, κάποια στιγμή σύντομα, και να συναντηθεί εδώ (στο Λευκό Οίκο) με τον πρόεδρο; Και,

Δεύτερο: Αν ο πρόεδρος Ομπάμα έχει σχολιάσει ποτέ την πολιτική κατάσταση σε οποιαδήποτε χώρα. (Όπως είναι γνωστό) οι Έλληνες ψηφοφόροι προκάλεσα σοκ αναδεικνύοντας στην τρίτη θέση το κόμμα της Χρυσής Αυγής, που είναι κατά των μεταναστών και στην πραγματικότητα θέλει να απελάσει όλους τους μετανάστες από την Ελλάδα. Μήπως εξέφρασε ο πρόεδρος οποιεσδήποτε σκέψεις γι’ αυτό όταν μίλησε στον πρωθυπουργό (της Ελλάδας) ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις;

Ο εκπρόσωπος Έρνεστ απάντησε ως εξής: «Δεν έχω να ανακοινώσω κάποια σχέδια επισκέψεων (στην Ουάσιγκτον). Δεν είμαι ενήμερος σχετικά με οποιαδήποτε σχέδια επισκέψεων που έχει ο πρωθυπουργός, αλλά μπορείτε να ελέγξετε με την κυβέρνησή του για να δείτε εάν σχεδιάζει να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οσον αφορά την ελληνική πολιτική σκηνή, δεν πιστεύω ότι στη διάρκεια της συζήτησής τους επικεντρώθηκαν στην ελληνική πολιτική (σκηνή). Ως επί το πλείστον επικεντρώθηκαν κυρίως στα είδη των μέτρων που μπορούν να πάρουν ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να είναι προς το συμφέρον των λαών τους».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε: «Και ο Πρόεδρος κατέστησε σαφές, όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση, ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Έλληνες ηγέτες και τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστούν πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της χώρας, καθώς και προς το συμφέρον της ευρύτερης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το