Ελλάδα

Ανοιχτή επιστολή Βαρουφάκη σε Τσίπρα για τα WikiLeaks

ÐÅÑÉÐÁÔÏÓ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÊÁÉ ÔÏÕ ÕÐ. ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÃÉÁÍÇ ÂÁÑÏÕÖÁÊÇ ÌÅÔÁ ÔÇÍ ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕÓ ÁÐÏ ÔÏ ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ ÓÅ ÊÁÖÅ ÓÔÏ ÐÁÃÊÑÁÔÉ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα στέλνει μέσω εφημερίδας ο Γιάνης Βαρουφάκης, που αποκαλεί την δημοσίευση των WikiLeaks «δώρο» για την διαπραγματευτική ομάδα αλλά τον «προειδοποιεί» ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει τους διαλόγους-φωτιά για να δαιμονοποιήσει Τόμσεν και ΔΝΤ.

«Δεν πρέπει επ’ ουδενί να χρησιμοποιήσεις τον διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου για να δαιμονοποιήσεις Τόμσεν και ΔΝΤ παρουσιάζοντας τους Βίζερ, Κοστέλο & σία ως τους «καλούς» Ευρωπαίους με τους οποίους “μπορούμε να τα βρούμε καλύτερα”, εφόσον ξεφορτωθούμε το ΔΝΤ» αναφέρει η επιστολή, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα βρει συμμάχους ούτε στον Βίζερ, ούτε βέβαια στον Τόμσεν. Προτρέπει δε, τον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει την διαρροή «τόσο εναντίον της καμένης Γης του ΔΝΤ, όσο και της χρεοδουλοπαροικίας της Επιτροπής».
«Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ήπιο κομμάτι της τρόικας (το ευρωπαϊκό) και ανάλγητο (το ΔΝΤ). Tον Μάρτιο του 2015, όταν πληροφορούσα τον Ρέγκλινγκ πως, σύντομα, θα κληθούμε να επιλέξουμε μεταξύ τού να πληρώσουμε συντάξεις ή τη δόση του ΔΝΤ, μου απάντησε κοφτά: ”Να πληρώσετε το ΔΝΤ. Οι συντάξεις είναι η τελευταία προτεραιότητα!” Η παρουσίαση λοιπόν του ΔΝΤ ως πιο ανάλγητου και της Επιτροπής ως πιο ήπιας είναι το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορείς να κάνεις αυτήν τη στιγμή» γράφει η επιστολή, και συνεχίζει: «Το ότι το ΔΝΤ είναι ανάλγητο και κοινωνικά αναίσθητο δεν υπάρχει αμφιβολία. Επί δεκαετίες ”επισκέπτεται” χώρες σε κρίση και χρησιμοποιεί την εξουσία του ”δανειστή ύστατης στιγμής” ώστε να κατεδαφίσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να συνθλίψει μισθούς, να προλεταριοποιήσει μεσοαστούς επαγγελματίες. Αυτή είναι η θεσμική λειτουργία του και γι’ αυτό το ήθελε η κ. Μέρκελ στην Ελλάδα».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το