Τοπικά

“Ανοιχτά και χωρίς απάντηση κρίσιμα ζητήματα για τη λειτουργία της ΑΓΕΤ”

Η Επιτροπή Αγώνα Βόλου που επεξεργάζεται τα στοιχεία που έδωσε η Περιφέρεια για τη λειτουργία της ΑΓΕΤ διαπίστωσε πως δεν γίνεται μέτρηση διοξινών, αλλά και άλλα κενά στο σύστημα μετρήσεων και εφαρμογής των Νόμων. Σε ανακοίνωση αναφέρει:

“Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προσπάθεια να απαντήσει στα αιτήματά μας σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στο Βόλο. Από μια πρώτη επεξεργασία των απαντήσεων, που λάβαμε, προκύπτουν σοβαρές ελλείψεις και ασάφειες σε ό,τι απαντήθηκε, ενώ παραμένουν ανοιχτά και χωρίς απάντηση κάποια κρίσιμα ζητήματα.
Ταυτόχρονα δημιουργούνται νέα σοβαρά ερωτήματα από τις απαντήσεις που λάβαμε, τόσο σχετικά με την τήρηση των όρων αδειοδότησης του εργοστασίου, σε σχέση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όσον και σχετικά με την άσκηση καθηκόντων των υπηρεσιών ελέγχου της πολιτείας.
Η Επιτροπή Πολιτών αναμένοντας και τις σχετικές απαντήσεις από τον Συνήγορο του Πολίτη, στον οποίον έχει προσφύγει, θα επανέλθει σύντομα και εγγράφως σχετικά με όλα τα ελλιπή, ασαφή ή αναπάντητα ερωτήματα ή ακόμη με νέα ερωτήματα.
Αμέσως μετά την παραλαβή των απαντήσεων αυτών, στις αρχές Μαρτίου, η Επιτροπή Πολιτών θα ανακοινώσει τα πορίσματά της σε μία συνέντευξη τύπου και θα γνωστοποιήσει τις δράσεις της μετά από τη διαμόρφωση του νέου τοπίο”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το