Τοπικά

Αγγ. Τόλκας από το Βόλο: Ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων και της οικονομίας ¨κλειδί» για την αντιμετώπιση της κρίσης

Την ανάγκη να βρεθούν τρόποι ανταγωνισμού των επιχειρήσεων αλλά και της οικονομίας, τόνισε ο π. βουλευτής και τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Άγγελος Τόκλας μιλώντας το απόγευμα σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων. Όπως είπε ο κ. Τόλκας, χρειάζεται να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης της ποιότητας όλων των φορέων που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν σε εθνικό επίπεδο αλλά και να εξάγουν τα προϊόντα τους.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης τη σημασία της ενίσχυσης επαγγελματικών δραστηριοτήτων, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι «απέναντι στην κρίση που μας μαστίζει το θέμα δεν είναι να περιγράφεις το πρόβλημα αλλά να βρίσκεις λύσεις και να βρίσκεις πράγματα για να αντισταθείς».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο δράσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε το θέμα πιστοποίησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα δεν είναι ρυθμισμένες, αλλά και η πιστοποίηση επαγγελμάτων που έχουν ιδιαίτερη αξία για κάθε περιοχή.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρ. Μπασδάνης σημείωσε πως η πιστοποίηση αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες των υποδομών ποιότητας.

thumbnail_img_20161114_192603

Τα εχέγγυα για έναν νέο ισχυρό πολιτικό φορέα
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Βόλο ο κ. Τόλκας κλήθηκε να σχολιάσεις τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά. Όπως είπε, «υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσει ενωμένη και να δημιουργήσει έναν νέο ισχυρό πολιτικό φορέα.
Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη είναι να μπει μια τάξη στο πεδίο των μέσων ενημέρωσης, με αφορμή ερώτηση για την πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να φέρει στη Βουλή το θέμα χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση ιστοσελίδων και δημοσιογράφων.
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα δημιουργείται ένα κλίμα που δημιουργεί πάρα πολλές εστίες διαπλοκής με κομμάτια εξουσίας. Αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Γι αυτό σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνει την ερώτηση, για να εντοπίσει ζητήματα που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μας είχαν απασχολήσει. Το τελευταίο διάστημα φάνηκε μια προσπάθεια ότι αυτά θα ζητήματα η κυβέρνηση ήθελε να τα αντιμετωπίσει αλλά μάλλον προσπαθούν να καλυφθούν άλλα πράγματα.
Πρέπει να κτιστεί ένα ανεξάρτητο καθαρό πεδίο για το χώρο των ΜΜΕ στο οποίο δεν θα μπορεί να δημιουργεί εξαρτήσεις οποιαδήποτε εξουσία. Είναι δύσκολο αλλά θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια», κατέληξε ο κ. Τόλκας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το