Τοπικά

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα αδέσποτα στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τα αδέσποτα στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, σύμφωνα με καταγγελία της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, η οποία με έγγραφό της προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητεί να συζητηθεί το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση. «Η κατάσταση με τα αδέσποτα έχει ξεφύγει και αγέλες από ζώα αναστατώνουν την καθημερινότητα των δημοτών που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Επιτέλους, να δοθούν έμπρακτες λύσεις» επισημαίνουν μεταξύ άλλων.

Η παράταξη της κ. Μαρίας Σαμαρά αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στο Ανατολικό Πήλιο έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια. Πολλοί επισκέπτες ήρθαν στην περιοχή μας και άφησαν τα κατοικίδιά τους, επειδή δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν. Επίσης, η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού και η συνεπακόλουθη οικονομική κρίση έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα, αφού πολλά ζώα εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους.

Η Δημοτική Αρχή έχει διαχειριστεί το ζήτημα αυτό με ιδιαίτερα αποσπασματικό τρόπο και δεν κατάφερε να δώσει λύσεις, διότι δεν έδρασε άμεσα και συγκροτημένα.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση και τους κινδύνους από την παρουσία τόσο πολλών αδέσποτων και είναι εύλογο να ανησυχούν. Παράλληλα αποτελούμε και μια τουριστική περιοχή που ο σεβασμός στα ζώα θα πρέπει να είναι η βιτρίνα και η ουσία του πολιτισμού μας.

Η δημοτική παράταξη «Κίνηση Ενότητας» έχει αναδείξει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο και έχει ζητήσει από τη δημοτική αρχή να προβεί άμεσα σε δύο κινήσεις:
-Πρώτον, να σχεδιάσει και να ολοκληρώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ορθολογική συμπεριφορά στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Μέσα από τη συλλογική δουλειά και οργάνωση να εφαρμόσει πρόγραμμα αποπαρασιτώσεων και το κυριότερο στειρώσεων.
-Δεύτερον, να συνεργαστεί με τη Φιλοζωική Ομάδα Ανατολικού Πηλίου, να ακούσει την πρόταση των φιλόζωων του τόπου μας και να αξιοποιήσει συγκεκριμένες δράσεις μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα.
Η ομάδα των Φιλόζωων στο Ανατολικό Πήλιο έχει προχωρήσει σε σημαντικές και αξιέπαινες ενέργειες για την περίθαλψη, σίτιση και στείρωση των αδέσποτων φίλων μας.
Η δράση της φιλοζωικής τα τελευταία χρόνια είναι σπουδαία και υπάρχει ανάγκη υλοποίησης ολοκληρωμένου προγράμματος για τα αδέσποτα στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Σε συνεργασία με τη φιλοζωική ο Δήμος πρέπει να υλοποιήσει ένα σοβαρό πρόγραμμα, το οποίο θα ανακουφίσει την καθημερινότητα των δημοτών, θα συνδράμει στην τουριστική προβολή του Δήμου μας και στην ανακούφιση των αδέσποτων».

Αιτήματα Λαϊκής Συσπείρωσης
Στο μεταξύ, τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Ζαγοράς, καθώς και για τις αναγκαίες τεχνικές μελέτες και εργασίες σχετικά με τη διευκόλυνση οχημάτων που κινούνται κατά μήκος της Εθνικής και επαρχιακής οδού, σε θέσεις εντός του οικισμού Ζαγοράς, έχει προτείνει με έγγραφό της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το