ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τροχαίο ατύχημα στην οδό Κύπρου

Τοπικά

Βόλος: Σύλληψη 36χρονου για κατοχή ηρωίνης

Τοπικά

Σοκ στην Εύβοια: Πακιστανός βίασε 13χρονο αγόρι

Ελλάδα

O καιρός σήμερα

Τοπικά

Ρεκόρ βροχής τον Φεβρουάριο στο Πήλιο

Τοπικά

Βόλος: Συνελήφθη 36χρονος με ναρκωτικά δισκία

Τοπικά

Υπερχείλισε ο Ληθαίος στα Τρίκαλα (video)

Τοπικά

Τοπικά

Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα: Τι έχουμε κάνει για το αεροδρόμιο της Αγχιάλου και την κρουαζιέρα

Το Ανεξάρτητο Επιμελητήριο Μαγνησίας με επικεφαλής τον Τέλη Μπασδάνη σε ανακοίνωσή του προχωρά σε έναν απολογισμό σύμφωνα με τον οποίο τα μέλη του συνδυασμού σε συνεργασία με την διοίκηση και τον πρόεδρο Τέλη Μπασδάνη κρατούν μέσα από επαφές και συνεργασίες ανοιχτό το αεροδρόμιο της Αγχιάλου.:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα κατηγορηθήκαμε για απραξία και «ταξιδάκια». Έρχονται όμως οι σημερινές θετικές εξελίξεις με την απευθείας σύνδεση της Νέας Αγχιάλου με το Λονδίνο μέσω της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους EasyJet από το ερχόμενο καλοκαίρι να καταρρίψουν και το ποιο κακεντρεχές προεκλογικό σλόγκαν των αντιπάλων.
Η πεποίθηση για την αναγκαιότητα της ύπαρξης και η απόφασή μας να δημιουργήσουμε τουριστικό τμήμα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, μας δικαίωσε απόλυτα με τους πρώτους θετικούς καρπούς για την περιοχή μας.
Η άοκνη προσπάθεια της Θέκλας Καμμένου που ταξίδεψε τρία χρόνια πριν, έβαλε το πρώτο σπόρο, στην Routes Europe 2016. Αρχές του 2016, με εισήγηση της κ. Καμμένου και του κ. Ζαφείρη, στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αποφασίστηκε να ταξιδέψουμε στο πανευρωπαϊκό event Networking Routes Europe στην Κρακοβία, σε συνεργασία με την ‘Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.
Η κ. Θέκλα Καμμένου βρέθηκε στην Κρακοβία όπου πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες συναντήσεις με 8 αεροπορικές εταιρίες και 8 αεροδρόμια. Μία εξ αυτών η Easy Jet. Δημιουργήθηκε μία σχέση η οποία ποτέ δεν διακόπηκε. Με συνεχή ενημέρωση και συζήτηση το project ωρίμασε και στην έκθεση του Λονδίνου WTM 2017 σε κοινή συνάντηση της Easy Jet, του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και της κ. Καμμένου το θέμα συζητήθηκε περαιτέρω.
Στα πλαίσια αυτού ήρθε η συνεργασία όλων με την σημαντική συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία και υποστήριξε την προσπάθεια για να έρθουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.
Η σχέση όμως δεν σταματάει μόνο στην Easy Jet. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας έχει συμβάλει και στην έναρξη των πτήσεων του Condor από Μόναχο, ενώ υποστηρίζει μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων, Δήμους Μαγνησίας και Περιφέρεια Θεσσαλίας όλες τις δράσεις που αφορούν την ανάπτυξη των πτήσεων στο Αεροδρόμιο Βόλου.
Ταυτόχρονα, έχει ήδη δρομολογηθεί η συνεργασία με την ομογένεια της Αμερικής για προβολή της Μαγνησίας στα πέρατα του κόσμου μέσω του Lincoln Center και η ανάπτυξη της μικρής κρουαζιέρας, ενώ άρχισαν να έρχονται και τα πρώτα θετικά μηνύματα για δρομολόγηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της περιοχής μας με την Σμύρνη.
Φυσικά, όλα αυτά δεν έγιναν από την μία μέρα στην άλλη, ούτε με πολιτικά φληναφήματα. Όλα αυτά αποτέλεσαν μέρος του οράματός μας για την Μαγνησία που δεν πρέπει να ανακοπεί. Δεν θα τους αφήσουμε. Είναι εύκολο να μηδενίζεις την προσπάθεια, ειδικά όταν δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο και πρόταση για την ανάπτυξη της Μαγνησίας.
Ο όρος βέβαια «ανάπτυξη» δεν αποτελεί μία ακόμη έννοια κενού περιεχομένου, αλλά για το «Αναπτυξιακό Επιμελητηριακό Κίνημα» αποτελεί μία επίπονη προσπάθεια ετών, που αποφέρει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.
Γι’ αυτό και το «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» ζητά την μαζική συμμετοχή, αλλά και στήριξη των επαγγελματιών της Μαγνησίας στις επιμελητηριακές εκλογές 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου, ώστε με δύναμη να συνεχιστεί η προσπάθεια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το