Τοπικά

Ανεβάζουν ρολά οι έμποροι του Βόλου μετά από 2 μήνες

Με θερινό ωράριο, προσφορές, μέτρα προστασίας και τήρηση των αποστάσεων θα πραγματοποιηθεί η λειτουργία των καταστημάτων από Δευτέρα. Οι έμποροι του Βόλου ανυπομονούν για την αυριανή ημέρα για να ανοίξουν τα καταστήματά τους, σχεδόν δύο μήνες μετά την αναστολή λειτουργίας τους.
«Όλοι ανυπομονούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα, η οποία θα είναι διαφορετική ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων. Υπάρχουν πρωτόκολλα λειτουργίας που έχουν καθοριστεί από τα αρμόδια υπουργεία ως προς τις αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούμε εντός των καταστημάτων, ως προς την παραμονή των καταναλωτών και ως προς τα μέτρα ατομικής προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν και οι δύο πλευρές» δήλωσε στη «Θ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Αποστόλης Οντόπουλος. Σημειώνεται ότι στα καταστήματα λιανικής που εκπροσωπεί ο Εμπορικός Σύλλογος συστήνεται η χρήση μάσκας και γαντιών.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Οντόπουλου, στην εμπορική αγορά θα υπάρχει κίνηση, δεδομένου το προηγούμενο διάστημα υπήρχε κατανάλωση μέσω των e-shops. «Δεχόμασταν τηλεφωνήματα για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι στον κόσμο, μετά από δύο μήνες παραμονής στο σπίτι, έχουν δημιουργηθεί ανάγκες που πρέπει να τις καλύψει» σημείωσε ο κ. Οντόπουλος ενώ ανέφερε ότι σε πολλά καταστήματα θα υπάρχουν προσφορές.
Ωστόσο καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής, καθώς η κατάσταση που αντιμετώπισαν έμποροι και καταναλωτικό κοινό το προηγούμενο διάστημα ήταν πρωτόγνωρη για όλους.

Σημειώνεται ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έχει ανακοινώσει βασικές οδηγίες για τα καταστήματα λιανικής που επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα.
Ως προς το ωράριο, ο ΕΣΒ προτείνει στα μέλη του να διατηρήσουν το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων: Δευτέρα 8.30-14.30, κλειστά, Τρίτη 8.30-14.00, 17.30-21.00, Τετάρτη 8.30-14.30, κλειστά, Πέμπτη 8.30-14.00, 17.30-21.00, Παρασκευή 8.30-14.00, 17.30-21.00, Σάββατο 8.30-14.30, κλειστά, Κυριακή κλειστά.
Μέτρα ατομικής προστασίας: Υποχρεωτική η υγιεινή χεριών (πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι ή χρήση αντισηπτικού). Συνιστάται η τοποθέτηση αντισηπτικού διαλύματος στα καταστήματα και η πρόσβαση σ’ αυτό τόσο των εργαζομένων, όσο και των καταναλωτών. Συνιστάται η χρήση μάσκας και γαντιών τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους καταναλωτές (δεν είναι υποχρεωτική).
Τήρηση μέτρων αποστάσεων: Οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναρτούν σε εμφανές σημείο στην είσοδο των καταστημάτων τον επιτρεπόμενο, εντός του χώρου, αριθμό ατόμων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το