Αθλητισμός

Ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική η Δήμητρα Ευξεινούπολης

Την οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη θέση της Α’ κατηγορίας θα ανέβουν στη Γ’ Εθνική. Από τη Μαγνησία την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία παίρνει η Δήμητρα Ευξεινούπολης, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση της Α’ ΕΠΣΘ με 48 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Ρήγα Φεραίο και τέσσερις από Αίαντα Σούρπη και Σαρακηνό.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Δήμητρα θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πρόκειται για μια πολύ μεγάλη στιγμή του συλλόγου, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει το μέτριο ξεκίνημα των πρώτων αγωνιστικών και με αντεπίθεση διαρκείας να βρεθεί στην πρώτη θέση. Ήδη, από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και έγινε γνωστή η απόφαση της ΕΠΟ, στην Ευξεινούπολη πανηγυρίζουν την επιτυχία της Δήμητρας να ανέβει στη Γ’ Εθνική. Η πρόκληση, πλέον, είναι μεγάλη, καθώς τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον σύλλογο.

Στην τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αποφασίστηκε πως σταματούν οριστικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (Γ’ Εθνική, διοργανώσεις ΕΠΣ, Κ-12 και Κ14) για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας των ποδοσφαιριστών από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι επικυρώνονται όλες οι βαθμολογίες ως την ημερομηνία διακοπής και οι ΕΠΣ έχουν δικαίωμα τροποποίησης των προκηρύξεών τους.
Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας κάθε ΕΠΣ θ’ ανέβει στη Γ’ Εθνική.
Οι τελικές αποφάσεις για την Γ’ Εθνική (προβιβασμοί-υποβιβασμοί) θα παρθούν το προσεχές διάστημα. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:
«Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις: Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Ο. θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 10πμ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας.
Παρατείνεται έως την 31η Μαΐου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ.

Σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ ως ποινή εφεξής ισχύουν η αφαίρεση 3 βαθμών και ο περιορισμός μεταγραφών.
Επίσης παρατείνεται έως την 31η Μαΐου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για την Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ. Οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης στις κατηγορίες αυτές θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε.
Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της ΟΥΕΦΑ. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το