Αθλητισμός

Ανεβαίνει η κολύμβηση του Ολυμπιακού Βόλου

Ανοδική πορεία διαγράφει το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού Βόλου με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία μετά την άλλη. Οι τελευταίες ήρθαν στους Θερινούς Αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών για την περιφέρεια Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν 17 μετάλλια εκ των οποίων τέσσερα χρυσά, οκτώ ασημένια και πέντε χάλκινα.

 Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για τον Ολυμπιακό ανέβηκαν από δύο φορές η Ελπινίκη Φλαρά και η Ελπίδα Σαχίνη, κατακτώντας φυσικά ισάριθμα χρυσά μετάλλια. Η Φλαρά πρώτευσε στα 50 και 100 μέτρα πρόσθιο της κατηγορίας της, ενώ πιο γρήγορη από όλες τις συμμετέχουσες στην δική της ηλικιακή κατηγορία ήταν και η Σαχίνη που και αυτή κολύμπησε στα 50 και στα 100 μέτρα πρόσθιο. Οι δύο κοπέλες πήραν και από ένα ασημένιο μετάλλιο. Η Φλαρά στα 200 μ. πρόσθιο και η Σαχίνη στα 50 μ. πεταλούδα.

Ο Γιάννης Μιχαλάκης κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια σε 200 και 800 μέτρα ελεύθερο, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. ύπτιο, ενώ δύο ασημένια έφερε στον Ολυμπιακό ο Θεόδωρος Μπένος στα 50 μ. πεταλούδα και στα 50 μ. πρόσθιο.

Μία δεύτερη θέση που συνοδεύτηκε από ασημένιο μετάλλιο στα 200 μ. πρόσθιο και μία τρίτη θέση με χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο ήταν ο απολογισμός για τον Γιάννη Μέκκα.

Ένα ακόμη ασημένιο ήρθε από την Αναστασία Αναγνώστου με τη δεύτερη θέση της στα 50 μ. πεταλούδα, ενώ ο Θανάσης Παχής στα 100 μ. πρόσθιο και η Δήμητρα Αλινδρομήτη στα 100 μ. πεταλούδα ήταν «χάλκινοι». Τέλος, στην τρίτη θέση κατετάγη και η σκυταλοδρομία 4Χ100 μικτή ομαδική των κοριτσιών με τις Λυδία Κουτίνα, Ελπινίκη Φλαρά, Δανάη Γεωργαλά και Αναστασία Αναγνώστου.

Πολύ καλή αγωνιστική παρουσία είχαν και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες του Ολυμπιακού που έλαβαν μέρος στους αγώνες. Οι θέσεις τους ήταν οι κάτωθι:

Καραγεωργίου Μαρίλια 12η θέση, Σούντη Βασιλική 5η θέση, Χαλκιά Βάια 16η θέση, Σκαμάγκα Σοφία 15η θέση, Πρώια Ευαγγελία 4η θέση, Οικονόμου Αργώ 12η θέση,

Γκαραγκούνη Ελένη 31η θέση, Σβερώνης Δημήτρης 5η θέση, Πλαγεράς Πέτρος 14η θέση, Σακαβάλας Άγγελος 12η θέση, Κουτρούμπας Βασίλης 29η θέση, Σβερώνης Γρηγόρης 48η θέση, Καραγεωργίου Δημήτρης 5η θέση, Μάνης Αντώνης 8η θέση.

Προπονητές της προαγωνιστικής ομάδας είναι οι Μπάμπης Βογιατζόπουλος και Παναγιώτης Μανουσαρίδης τους οποίους η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 συγχαίρει για την δουλειά, την αγάπη τους και γενικότερα για την προσφορά τους στον σύλλογο. Επίσης, ευχαριστεί τους γονείς των μικτών αθλητών που συνόδευσαν και στήριξαν την ομάδα στη Λάρισα, καθώς και την Μάχη Παπαθανασίου που ως υπεύθυνη της αποστολής βοήθησε πάρα πολύ στις δύσκολες συνθήκες των αγώνων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα μόλις βγήκε από το ferry boat

Ένα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε στην Πάρο γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής όταν αυτοκίνητο,…

15 Ιουνίου 2024

Συνελήφθη και επιστρέφει στη φυλακή ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε κοινότητα του δήμου Δυτικής Μάνης, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, από αστυνομικούς…

15 Ιουνίου 2024

Πλήθος Κλήρου και λαού στο επταετές Μνημόσυνο του π. Αντωνίου Ζούπη

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο, με την συμπλήρωση επτά ετών από την εις Κύριον…

15 Ιουνίου 2024

Μιχάλης Οικονόμου: Παντρεύτηκε τον σύντροφό του, Γιώργο Μακρή

Ο Μιχάλης Οικονόμου παντρεύτηκε το βραδυ της Παρασκευής 14 Ιουνίου τον σύντροφό του, Γιώργο Μακρή,…

15 Ιουνίου 2024

Εντοπίστηκε νεκρός ο 74χρονος Ολλανδός που ήταν αγνοούμενος από την Κυριακή

Στην περιοχή Λιμνιώνας της Σάμου, η ομάδα Ίκαρος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εντόπισε με drone τον…

15 Ιουνίου 2024

Συνάντηση ΚΚΕ με τη συντονιστική επιτροπή πολιτιστικών φορέων Κεραμιδίου, Κερασιάς και Καναλίων

Συνάντηση της επιτροπής φορέων ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι και αντιπροσωπείας της Τ.Ε. Μαγνησίας του…

15 Ιουνίου 2024