Τοπικά

Ανέτοιμος σε υποδομές για την κρουαζιέρα ο Βόλος και το 2015

επιτροπη 2

Οι προδιαγραφές του σχεδίου δράσης της δημοτικής αρχής του Βόλου για το 2015 στον τομέα του τουρισμού, αναλύθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, σήμερα το μεσημέρι.
Οι φορείς που μετέχουν στην επιτροπή θα πρέπει μέχρι την επόμενη Πέμπτη να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για την τουριστική προβολή και μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, θα είναι έτοιμο το πλάνο από την δημοτική αρχή.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Θεοδώρου τόνισε ότι ο τουρισμός ενώνει φορείς και παρατάξεις και καμία πολιτική διαφορά δεν πρέπει να υπάρχει.
Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κ. Λεβέντης δήλωσε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί έχει έτοιμες τις προτάσεις για την τουριστική προβολή και ζήτησε από όλους τους φορείς να κινητοποιηθούν για να κατατεθεί άμεσα το συνολικό σχέδιο στον ΕΟΤ. Ο Κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι το σχέδιο έπρεπε να ήταν έτοιμο από τον Μαϊο και μαζί του συμφώνησε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού.
Ο εκπρόσωπος των ναυτικών πρακτόρων κ. Βισβίκης ζήτησε να αλλάξει η έξοδος των επιβατών της κρουαζιέρας, από την οδό Κισσού, μεταξύ Λαχανά και Ζάχου.
«Τέτοιος δρόμος στην Ελλάδα δεν υπάρχει, είναι ντροπή να περνούν από εκεί οι τουρίστες. Αυτή ήταν επιλογή του Οργανισμού Λιμένος και εμείς πιστεύουμε πως οι τουρίστες πρέπει να «βγαίνουν» από την οδό Λαχανά. Επίσης, το Πανεπιστήμιο οφείλει να γκρεμίσει τα άθλια και ετοιμόρροπα κτίρια που έχει στην ιδιοκτησία του, στα Παλαιά και να εξυγιάνει τον χώρο, γιατί έχει δημιουργήσει εστίες μόλυνσης στην περιοχή», ανέφερε.
Η κρουαζιέρα ξεκινά φέτος για πρώτη φορά στις 10 Ιανουαρίου και για να μεταφερθεί η έξοδος των τουριστών από την Κισσού στη Λαχανά, θα πρέπει να υπάρξουν πολλές αστικές παρεμβάσεις.
Ο Βόλος θα είναι και αυτή τη χρονιά εκτεθειμένος στα θέματα της οργάνωσης και της υποδομής, με τον Οργανισμό Λιμένος να κατηγορείται ότι δεν έχει τοποθετήσει ούτε έναν πυροσβεστήρα στο χώρο εξόδου των τουριστών.
Ο ίδιος ζήτησε το χάλκινο ομοίωμα της Αργούς στο λιμάνι, να αποκατασταθεί.

Τον κίνδυνο να μείνει χωρίς πτήσεις το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, υπογράμμισε στην τοποθέτησής της η κ. Θέκλα Καμμένου, λέγοντας ότι «δεν είναι εύκολο πράγμα να κατέβουν αεροπλάνα στη Νέα Αγχίαλο. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην υπάρχει καμία πτήση στο αεροδρόμιο. Πρέπει εμείς να δημιουργήσουμε τη ζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, από 30 Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό, θα λειτουργήσει η περιφερειακή διεύθυνση ΕΟΤ Θεσσαλίας με αντικείμενο την αδειοδότηση και τον έλεγχο των επιχειρήσεων.

Από την Επιτροπή Τουρισμού έχει αποκλειστεί ο πολυπληθέστερος σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης του Βόλου. Ο πρόεδρος κ. Αθανασός δήλωσε ότι αποκλείστηκαν και κανείς δεν τους κάλεσε να μετέχουν.
Οι καταστηματάρχες εκπροσωπούνται στον σύνολό τους από τον Σύλλογο που δημιούργησε ο Γιάννης Γρηγορίου, ιδιοκτήτης καφετέριας.
Ο κ. Αθανασός ανέφερε πως στην Επιτροπή Τουριστικής πΠροβολής εκπροσωπείται ένας σύλλογος με 20 μέλη και αποκλείστηκε ο Σύλλογος των 450 μελών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το