Ελλάδα

Aνετοιμα τα ΚΕΠ να εξυπηρετήσουν τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που από την Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Παράλληλα τονίζουν πως δεν είναι επαρκής ο αριθμός των υπαλλήλων αλλά δεν είναι ούτε επαρκώς εκπαιδευμένοι έτσι ώστε να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Να σημειωθεί, πως οι υπάλληλοι γνωστοποίησαν ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν τους αιτούντες για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

«Είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουμε ένα τόσο μεγάλο όγκο αιτήσεων. Δεν είμαστε έτοιμοι. Έπρεπε να υπάρχει μία προετοιμασία κι εκπαίδευση των υπαλλήλων πριν φτάσουμε στο ξεκίνημα ενός τέτοιου προγράμματος»,σημείωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 o πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ , Αναστάσιος Βραδής.

«Η κ.Φωτίου μας είχε πει ότι μέχρι τέλος Δεκέμβρη θα λειτουργήσουν κέντρα κοινότητας, περίπου 750 υπαλλήλων που θα έχουν ως αποκλειστικό στόχο να εξυπηρετούν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και ούτε αυτό έχει ξεκινήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενόψει της έναρξης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, που ξεικινά από αύριο, η υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Θεανώ Φωτίου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Πηγή: iefimerida

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το