Αθλητισμός

Άνετα προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ17 ο Βόλος

Με χαρακτηριστική άνεση ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο Εφήβων (Κ17). Με δύο εμφατικές νίκες και μία ήττα κατετάγη δεύτερος στο 9ο όμιλο της Β’ φάσης που φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, στη Λάρισα.

Ο Βόλος συνέτριψε τον Νηρέα Καρδίτσας με 28-3 και τη Διώνη Χαλκίδας με 22-3, εξασφαλίζοντας πρόωρα ένα από τα τρία εισιτήρια για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ για λόγους γοήτρου διεκδίκησε και την πρωτιά στο γκρουπ από τον «οικοδεσπότη» Ν.Ο. Λάρισας, που πήρε τη νίκη με 13-8. Εκτός από τις δύο θεσσαλικές ομάδες, στο πρωτάθλημα συνεχίζει και η Διώνη Χαλκίδας, ενώ αποκλείστηκε ο Νηρέας Καρδίτσας που ήρθε τελευταίος.

Ο προπονητής του Βόλου Σάκης Πλατανίτης χρησιμοποίησε 14 πολίστες που είναι οι:  Χρήστος-Μάριος Κουφιδάκης (τερμ.), Θωμάς Καλαμπαλίκης, Γιάννης Πέτρου, Δημήτρης Πριτσίνης, Κωνσταντίνος Ζεμπέογλου, Βασίλης Γιασαλάρι, Ναθαναήλ Πανίδης, Αργύρης Σπαθούλας, Ανδρέας Καψάλης, Σωτήρης Ρουμελιώτης, Κωνσταντίνος Ζαφειρίου, Αλέξανδρος Γαργαλέτσος, Δημήτρης Πανταζής (τερμ.), Βασίλης Ζουμπουλιάς. Πιο αναλυτικά, τα ματς του βολιώτικου συγκροτήματος:

 

Νηρέας Καρδ.-Βόλος 3-28

Στην Α’ φάση του πρωταθλήματος ο Νηρέας Καρδίτσας επέλεξε να μην κατέβει να αγωνιστεί κόντρα στον Βόλο για να αποφύγει μία βαριά ήττα, αφού η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων είναι δεδομένη.

Διαφορά που αποτυπώθηκε με το τελικό 3-28 υπέρ του τυπικά φιλοξενούμενου Βόλου στον αγώνα της Β’ φάσης. Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, αφού οι παίκτες του Σάκη Πλατανίτη έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στο νερό. Από την πρώτη περίοδο είχε κριθεί το ματς (0-9), ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πρώτο μισό του παιχνιδιού η εστία του Βόλου έμεινε ανέπαφη, με το σκορ να έχει φτάσει στο 0-15. Για τους νικητές σκόραραν όλοι οι παίκτες εκτός των δύο τερματοφυλάκων Κουφιδάκη και Πανταζή.

Οκτάλεπτα: 0-9, 0-6, 1-6, 2-7.

Γκολ Βόλου: Καλαμπαλίκης 5, Πέτρου 4, Γαργαλέτσος 4, Καψάλης 3, Ζαφειρίου 3, Πριτσίνης 2, Γιασαλάρι 2, Ζουμπουλιάς 2, Ζεμπέογλου, Σπαθούλας, Ρουμελιώτης.

 

Βόλος-Διώνη 22-3

Ούτε η Διώνη μπόρεσε να δυσκολέψει τον Βόλο, που επικράτησε της ομάδας από τη Χαλκίδα με 22-3. Και σε αυτό το ματς οι Βολιώτες κράτησαν το «μηδέν» στην άμυνα στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, όπου προηγήθηκαν με 10-0. Στη συνέχεια αύξησαν τη διαφορά στα 19 γκολ.

Οκτάλεπτα: 4-0, 6-0, 7-2, 5-1.

Γκολ Βόλου: Καλαμπαλίκης 4, Ζεμπέογλου 3, Καψάλης 3, Ρουμελιώτης 3, Πέτρου 2, Γιασαλάρι 2, Πανίδης 2, Πριτσίνης, Γαργαλέτσος, Ζουμπουλιάς.

 

Ν.Ο. Λάρισας-Βόλος 13-8

Βόλος και Ν.Ο. Λάρισας έπαιξαν για το γόητρο της 1ης θέσης στον όμιλο. Το ματς ήταν ντέρμπι για τρία οκτάλεπτα με τους Λαρισαίους να έχουν προβάδισμα ενός τέρματος (7-6), αλλά με επί μέρους σκορ 6-2 στην τέταρτη περίοδο, έφτασαν στη νίκη με 13-8

Οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 3-2, 6-2.

Γκολ Βόλου: Γιασαλάρι 2, Πανίδης 2, Πριτσίνης, Ζεμπέογλου, Καψάλης, Ζαφειρίου.

* Όλα τα αποτελέσματα του 9ου ομίλου έχουν ως εξής: Διώνη-Ν.Ο. Λάρισας 0-5 α.α., Νηρέας Καρδίτσας-Βόλος 3-28, Ν.Ο. Λάρισας-Νηρέας Καρδίτσας 19-3, Βόλος-Διώνη 22-3, Νηρέας Καρδίτσας-Διώνη 10-21, Ν.Ο. Λάρισας-Βόλος 13-8.

Η βαθμολογία: Ν.Ο. Λάρισας 9, Βόλος 6, Διώνη 2, Νηρέας Καρδίτσας 0 (από τη Διώνη αφαιρέθηκε ένας βαθμός).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χιόνισε στα Χάνια Πηλίου

Εαρινή ισημερία σήμερα και οι μαγνησιώτες ξύπνησαν βλέποντας χιόνι στα ορεινά του Πηλίου. Βέβαια μετά…

20 Μαρτίου 2024

Κατερίνη: Συνταξιούχος δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ

Μια συνταξιούχος στην Κατερίνη, θέλοντας να ευχαριστήσει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που φρόντισε…

20 Μαρτίου 2024

Άξιζε το “διπλό” αλλά έφερε 1-1 με τις Νέες Ατρομήτου ο Βόλος 2004

Πολύ άτυχος στάθηκε ο Α.Σ. Βόλος 2004 στο παιχνίδι που έδωσε με τις Νέες Ατρομήτου…

20 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΜΒ για οφειλέτες και διακοπές υδροδότησης

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Στις προηγούμενες 40 ημέρες η ΔΕΥΑΜΒ, προχώρησε σε 1250 διακοπές…

20 Μαρτίου 2024

Συνάντηση εργασίας για θέματα Τουρισμού στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

  Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, μετά από…

20 Μαρτίου 2024

Τα αποτελέσματα των εξ αναβολής αγώνων σε Β’ και Γ’ ΕΠΣΘ

Οι Μυρμιδόνες έχασαν 2-0 στη Σκόπελο σε εξ αναβολής ματς της Β’ ΕΠΣΘ και μαζί…

20 Μαρτίου 2024