Ελλάδα

Ανεπιθύμητοι και οι 153 βουλευτές που ψήφισαν τις Πρέσπες στο δήμο Σιντικής Σερρών

Ως «ανεπιθύμητοι» χαρακτηρίζονται από τον δήμο Σιντικής στις Σέρρες οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Και οι 153 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι Έλληνες πολίτες και έχουν το δικαίωμα να επισκεφθούν την περιοχή μας, για μας, όμως, είναι ανεπιθύμητοι», ανέφερε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τον Ιούλιο του 2018 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σιντικής πάρθηκαν δύο ομόφωνες αποφάσεις και συγκεκριμένα η υπ’ αριθ. 366/2017 και η υπ’ αριθ. 147/2018, με τις οποίες δεν δέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της πΓΔΜ (F.Y.R.O.M.) και δηλώνει ανεπιθύμητους στο δήμο Σιντικής όσους ψηφίσουν την εθνικά επιζήμια συμφωνία. «Η Μακεδονία είναι μόνο μία και ελληνική», κατέληξε η απόφαση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιντικής από δω και στο εξής οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας-συμπεριλαμβανομένων της Αφροδίτης Σταμπουλή που εκλέχτηκε στις Σέρρες με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Σερραίου υπουργού Μάρκου Μπόλαρη -αποκλείονται από κάθε εκδήλωση (γιορτές, παρελάσεις) και δραστηριότητες του δήμου. «Δεν θα τους προσκαλέσουμε. Είναι ανεπιθύμητοι και είναι μια απόφαση ομόφωνη», σημείωσε ο Φώτης Δομουχτσίδης, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που κάποιοι από τους βουλευτές παραβρεθούν σε εκδηλώσεις του δήμου, είναι υποχρεωμένος, από την απόφαση του ΔΣ, να ζητήσει από αυτούς να αποχωρήσουν, διευκρινίζοντας πως βέβαια δεν μπορεί και να το επιβάλλει.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το