Τοπικά

Ανεπανάληπτη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα για μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου επισκέφτηκαν την Αθήνα και βίωσαν για τρεις ημέρες μοναδικές εμπειρίες, με επισκέψεις σε χώρους δημοκρατίας, πολιτισμού, τεχνών και επιστημών.
Η εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 23 Απριλίου ως και την Τετάρτη 25 Απριλίου, με συνοδούς την Αφροδίτη Ζυγογιάννη, καθηγήτρια μαθηματικών και τους Πανταζή Φασουλίδη, καθηγητή φιλόλογο και Ρήγα Σταθόπουλο καθηγητή πληροφορικής, που συνόδευσαν 49 μαθητές της Α΄τάξης.
Την πρώτη ημέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος όπου και ξεναγήθηκαν στην εκπληκτική, ύψους 18 μέτρων, βιβλιοθήκη και στους μοναδικούς χώρους τέχνης και πολιτισμού που διαθέτει το ίδρυμα.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ευγενίδειο Ίδρυμα (Πλανητάριο) όπου παρακολούθησαν μια μοναδική παράσταση με θέμα: Πλανήτες του Διαστήματος.
Τη δεύτερη ημέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν το εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Πολεμικό Μουσείο, ενώ αργότερα ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων όπου τους περίμενε ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος μίλησε με τα παιδιά και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα κοινοβουλευτισμού, δημοκρατίας και ξεναγήθηκαν στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια καθώς και στην Αίθουσα της Γερουσίας.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Την επόμενη ημέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο όπου φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε και μίλησε με τους μαθητές, δίνοντάς τους πολύτιμες συμβουλές που αφορούν την εκπαιδευτική τους πορεία και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.


Έπειτα, οι μαθητές επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών όπου ενημερώθηκαν για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων και είδαν από κοντά το μεγάλο τηλεσκόπιο στην αίθουσα παρατήρησης.

Στη συνέχεια,  ανέβηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και είδαν από κοντά το Ναό του Παρθενώνα και τα άλλα μνημεία. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη και την ξενάγηση των μαθητών στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το