Ελλάδα

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επιστροφή στο ΕΣΥ με rapid test και μέτρα – Τι εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Με όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την προστασία από τον covid αναμένεται να επιστρέψουν στο ΕΣΥ και τα δημόσια νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μετά την απόφαση του ΣτΕ που άνοιξε παράθυρο για την επανένταξή τους στο σύστημα υγείας.
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του τόνισε πώς θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία.

Ο τρόπος με τον οποίο θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ θα τεθεί επί τάπητος από την επιτροπή των ειδικών που αναμένεται να συνεδριάσει για να καθορίσει το πλάνο της επιστροφής.
Πάντως ήδη το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr έχει έτοιμη πρόταση προς τους ειδικούς η οποία προβλέπει την επιστροφή των εργαζομένων στο ΕΣΥ με ένα rapid test την εβδομάδα που θα το πληρώνουν από την τσέπη τους. Μέτρο που ισχύει σήμερα και για όσους υγειονομικούς δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία οι ασθενείς που πάσχουν από κάποιο νόσημα και ταυτόχρονα έχουν covid, νοσηλεύονται στους ίδιους χώρους με ασθενείς που δεν έχουν κορονοϊό αλλά πάσχουν από το ίδιο νόσημα. Γεγονός που δείχνει την απόλυτη έλλειψη μέτρων στο ΕΣΥ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας 7.000 είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, αλλά οι 5.300 εργάζονται ήδη με πιστοποιητικό νόσησης, ενώ 1.700 υγειονομικοί είναι σε αναστολή και αναμένεται να επιστρέψουν.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το