Ελλάδα

Ανεμβολίαστοι βουλευτές: 5 στους 300 – Ένας στη Νέα Δημοκρατία

Πέντε είναι, τελικά, οι ανεμβολίαστοι βουλευτές, όπως ανακοίνωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης ενώ σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο ένας είναι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Κατόπιν της πολιτικής σύγκρουσης στη Βουλή, το απόγευμα της Τετάρτης ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας επικοινώνησε με τους βουλευτές του κόμματος και κατόπιν ενημέρωσής του, από τους 158 της ΝΔ, οι 157 είναι υγειονομικά καλυμμένοι δηλαδή είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, ενώ ένας βουλευτής δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω σοβαρών ιατρικών λόγων που επικαλείται.

Με αρνητικό τεστ στην Ολομέλεια οι ανεμβολίαστοι βουλευτές
Οι βουλευτές οι οποίοι δεν είναι υγειονομικά καλυμμένοι, είναι πέντε, όπως ενημέρωσε ο προεδρεύων, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ αυτούς δε συμπεριλαμβάνεται ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος εμβολιάστηκε σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Το θέμα ήγειρε το μεσημέρι της Τετάρτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, όταν από το βήμα της Βουλής κάλεσε τον παριστάμενο Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές κι αν προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θάνος Πλεύρης (όπως και η Βουλή) επικαλέστηκε τα προσωπικά δεδομένα, λέγοντας ότι δεν έχει δει τα σχετικά στοιχεία. «Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος έχει εμβολιαστεί και δεν είναι ωραίο να ανακοινώνει ο πρώην πρωθυπουργός τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Λίγο αργότερα, πάντως, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτούς που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Ειδικότερα, πλέον είναι πέντε, ενώ ήταν έξι πριν τον εμβολιασμό Πολάκη, και δεν έχουν ίση μεταχείριση με τους υπαλλήλους της Βουλής.

Αναφορικά με τα μέτρα που αποφασίστηκαν, οι ανεμβολίαστοι βουλευτές, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δυο τεστ κάθε εβδομάδα, τα αποτελέσματα των οποίων θα δίνουν στο υγειονομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι είχε πέσει να ομιλούν μέσω του Ζοοm, εντούτοις επικράτησε η άποψη να τους δοθεί πρόσβαση στην Ολομέλεια.

Πέτσας στο Open: Θέμα της Βουλής να ανακοινώσει ποιοι είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές
Πολύ θετικό χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Open το γεγονός πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, εμβολιάστηκε έναντι του κορονοϊού.

«Είναι πολύ θετικό ότι εμβολιάστηκε ο Πολάκης. Μακάρι και να σταματήσει την προσπάθεια που έδινε δεκανίκι στους αντιεμβολιαστές. Στη ΝΔ ήμασταν από την πρώτη στιγμή υπέρ του εμβολιασμού», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σχολιάζοντας την αποκάλυψη που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πόπη Τσαπανίδου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ανοιχτού Καναλιού.

«Είναι θέμα της Βουλής να πει ποιοι βουλευτές όλων των κομμάτων δεν έχουν εμβολιαστεί. Εχω ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας για όσους έχουν επαφή με τους πολίτες και μπορούν να γίνουν εστία διασποράς. Πρέπει να πείσουμε με το παράδειγμά μας όσους είναι αρνητικοί. Αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε στην επέκταση της υποχρεωτικότητας», τόνισε στη συνέχεια.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το