Τοπικά

Άνεμος αλληλεγγύης στο 2ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας

Σε φιλανθρωπικές δράσεις που αναβαθμίζουν το κοινωνικό πρόσωπο του σχολείου προχωρούν αυτές τις ημέρες οι γονείς του 2ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, ώστε οι μαθητές να νιώσουν ακόμη περισσότερο τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Δύο μπαζάρ από τις μαμάδες και τους μαθητές, έκθεση βιβλίου, χριστουγεννιάτικα δρώμενα από μουσικοπαιδαγωγό, μουσικοθεατρική παράσταση, βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Αγγελικής Θάνου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις νέες δράσεις που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, ενώ παράλληλα γονείς και εκπαιδευτικοί συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη καθαριότητας για να τα προσφέρουν στις Άσπρες Πεταλούδες.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού και 12ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας κ. Σμαρώ Αντωνοπούλου επισήμανε πως «με ιδιαίτερη αγάπη οι γονείς αλλά και οι μαθητές ετοίμασαν ξεχωριστές χειροτεχνίες με στόχο τα έσοδα από τα μπαζάρ για να καλυφθούν υλικοτεχνικές ανάγκες του σχολείου, όπως είναι η αγορά προτζέκτορα.

Από την πλευρά της η γονέας κ. Στέλλα Σβερώνη επισήμανε πως «κάνουμε όλες αυτές τις δράσεις για το καλό των παιδιών μας, ώστε να ανταπεξέρχονται πολύ καλύτερα στο σχολείο».

Παίρνοντας τον λόγο η γονέας κ. Νάνσυ Αργιανίδου τόνισε πως «οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες που είναι σε εξέλιξη, ενισχύουν τη συνεργασία των γονέων με το σχολείο και θέλουμε να δώσουμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα».

Η γονέας κ. Ειρήνη Βασιλάκη υπογράμμισε πως «για μένα αυτή η ενεργοποίηση για την προετοιμασία των δράσεων, είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία, καθώς υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς προς όφελος πάντα των παιδιών».

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Στέφανος Πίος ανέφερε πως «στηρίζουμε τις δράσεις του συλλόγου γονέων οι οποίες προσφέρουν χαρά και δημιουργία στους μαθητές. Και το ελληνικό δημόσιο σχολείο συνίσταται στη συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών προς όφελος των παιδιών. Για μια εβδομάδα το σχολείο μας είναι ανοικτό στους γονείς και στην τοπική κοινωνία».

Μέσα στους στόχους του σχολείου είναι και η δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το