Τοπικά

Aνέλαβαν καθήκοντα οι νέοι διευθυντές στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας

Σε αίθουσα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη κοινή σύσκεψη των διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για την χάραξη κοινών γραμμών και στόχων διοίκησης για την προαγωγή της εκπαίδευσης και της παιδείας στη Μαγνησία.
Νωρίτερα είχε δοθεί στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας από τον Διευθυντή Σωκράτη Σαβελλίδη με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από τους 73 νέους διευθυντές στα Γυμνάσια και Λύκεια Μαγνησίας. Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν οι δύο πρώτοι σε μόρια διευθυντές.


Πρόκειται για τον κ. Νίκο Κατσαβριά διευθυντή στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου που συγκέντρωσε 27.500 μόρια και την κ. Μαρία Μπούρα διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου που συγκέντρωσε 26.900 μόρια.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σαβελίδης δήλωσε πως οι 73 νέοι διευθυντές είναι εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί και ότι κλήθηκαν να χαράξουν τις κατευθυντήριες γραμμές για μια κοινή πολιτική που θα εφαρμόζεται στα σχολεία. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τους ενημέρωσε για τις προτάσεις της για την πολιτική αυτή και οι διευθυντές θα τις εφαρμόσουν με τους δικούς τους τρόπους.

Ειδικότερα οι πολιτικές της Διεύθυνσης για τα σχολεία είναι η προσήλωση στους γενικούς και ειδικούς σκοπούς της εκπαίδευσης, τα σχολεία να είναι πυρήνες παιδείας, πολιτισμού και επιστήμης όπως επίσης να ασκείται δημοκρατική, συμμετοχική και κατανεμημένη διοίκηση στην υπηρεσία του ανθρώπου.
Στις προτάσεις είναι η αξιοποίηση του καθενός ανάλογα με τις δυνατότητες τις προσδοκίες και τα ενδιαφέροντά του, να υπάρχει διοικητικός προσανατολισμός προς τους ανθρώπους χωρίς την παραμέληση του καθήκοντος και να προάγεται η ανάπτυξη πολιτικών στήριξης, των αρχών, των παραδόσεων, του πολιτισμού, των επιτευγμάτων και των αγώνων του λαού. Παράλληλα πρέπει να προάγονται οι πολιτικές υγείας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και η συνεχής προσαρμογή στις τεχνολογικές καινοτομίες.
Από την πλευρά του ο κ. Κατσαβριάς ανέφερε πως για γίνουν πράξη οι πολιτικές αυτές υπάρχει ένας συνεχής αγώνας με τους καθηγητές να είναι σε μέτωπο πρώτης γραμμής και οι διευθυντές τους ενθαρρύνουν.

Αναφορικά με το λόγο που επέλεξε να παραμείνει στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, ο κ. Κατσαβριάς δήλωσε πως η απόφαση του οφείλεται στο καλό κλίμα που υπάρχει στο σχολείο, στους καλούς και αξιοπρεπείς καθηγητές όπως επίσης και στο έργο της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ο κ. Κατσαβριάς είναι διευθυντής στο σχολείο για 15 χρόνια και θα μείνει και τα επόμενα τρία χρόνια στο ίδιο πόστο.
Ο κ. Κατσαβριάς τόνισε πως αυτό που κουράζει τους διευθυντές είναι οι συνεχείς αλλαγές για την παιδεία και ζήτησε να υπάρξει εθνικό σχέδιο για την εκπαίδευση που δεν θα μεταβάλλεται με τις αλλαγές των κομμάτων.

Σημειώνεται πως ο κ. Κατσαβριάς είναι φυσικός και θεολόγος, έχει δύο μεταπτυχιακά και κάτοχος διδακτορικού.
Η κ. Μαρία Μπούρα ανέφερε πως επέλεξε να παραμείνει στο ΓΕΛ Βελεστίνου, από όπου κατάγεται, γιατί το «πονάει» το σχολείο καθώς ήταν και η ίδια μαθήτρια εκεί. Η ίδια δήλωσε πως είναι τιμή της να είναι διευθύντρια. Σημείωσε επίσης πως τα προσόντα παίζουν ρόλο στη διοίκηση των σχολείων αλλά παίζει ρόλο και η διάθεση του διευθυντή. «Είμαστε διευθυντές και μπορεί να ξαναγίνουμε καθηγητές. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εκπαιδευτικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Μπούρα έχει δύο πτυχία, δύο μεταπτυχιακά και μιλάει τέσσερις γλώσσες.

  

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το