Τοπικά

ΑΝΕΛ Μαγνησίας: Κακοηθέστατη η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για τη Μ.Χρυσοβελώνη – Υπαρκτές οι παρεμβάσεις της για τους κατοίκους

Κακοηθέστατη και αναληθέστατη χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας εναντίον της Μαρίνας Χρυσοβελώνη η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαγνησίας δηλώνοντας πως η πρώην υφυπουργός λειτουργεί πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου ενώ παραθέτει τις παρεμβάσεις στις οποίες προέβη η κ.Χρυσοβελώνη.
Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαγνησίας:

«Σε απάντηση στην κακοηθέστατη και αναληθέστατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας σχετικά με την Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πρώην Βουλευτή των ΑΝΕΛ, πρώην υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Περιφερειακή Σύμβουλο Θεσσαλίας Επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία η Γη μας» πολιτεύτρια του Κινήματός μας και ήδη Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
Είναι ντροπή τα όσα ισχυρίζεστε σε βάρος της Μαρίνας Χρυσοβελώνη την στιγμή που η συντοπίτισσα πρώην υφυπουργός και βουλευτής λειτουργούσε όπως και συνεχίζει να λειτουργεί πάντοτε με γνώμονα το καλό του τόπου μας. Και δεν το λέμε μόνο εμείς αυτό, αλλά το μαρτυρούν οι παρεμβάσεις της, ανύπαρκτες για εσάς, υπαρκτές όμως για τους κατοίκους της Μαγνησίας και όχι μόνο.

Για να ενεργοποιήσουμε λοιπόν την αδρανή μνήμη σας θέτουμε υπόψιν σας ότι η πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών προέβη στις εξής παρεμβάσεις:

1)Εν σχέσει με τα έργα που εντάχθηκαν στο ΠΔΕ,
κατόπιν αιτημάτων που υποβλήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και τοπικούς φορείς προς τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η ένταξη στο ΠΔΕ πολλών έργων στην περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικότερα: Η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου καιβ) Η δημιουργία 4 Σύγχρονων Ισόπεδων κόμβων στο Δήμο Βόλου (1.Δημαρχείο, 2. Τελωνείο, 3. Κτελ, 4. Λαρίσης)

  1. Υπήρξαν Επαναλαμβανόμενες Παρεμβάσεις της για την αποκατάσταση προηγούμενων καταστροφών του οδικού δικτύου Πηλίου λόγω σημειωθείσας επί θητείας της Θεομηνίας (προϋπολογισμού € 1.000.000,00) καθώς και
    για την αποκατάσταση της βατότητας της οδοποιίας στον Δήμο Αλμυρού λόγω προηγηθείσας θεομηνίας
  2. Υπήρξαν Παρεμβάσεις της εν σχέσει με τα Αντιπλημμυρικά Έργα
    στο Δήμο Σκοπέλου (καθώς επίσης και για την χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ζημιών στο Δήμο Σκοπέλου.
  3. Εν σχέσει με τα Σιδηροδρομικά Έργα στη Θεσσαλία, υπήρξαν οι ακόλουθες παρεμβάσεις :

α. Για την αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα- Βόλος (Ά&Β Φάση).Η υλοποίηση του έργου της ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης της υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας-Βόλου συμπεριελήφθη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 και ακολούθησε η εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχήςαποστολή προς την ΕΡΓΟΣΕ πρόσκλησης για υποβολή αίτησης χρηματοδότησής του από πόρους του ως άνω Προγράμματος.

β. Για την Παραλλαγή Χάραξης της Γραμμής Λάρισας-Βόλου.

Μετά από στενή συνεργασία της με τους βουλευτές και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στην Μαγνησία και συντονισμένες ενέργειές της με την Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ και φυσικά με την απόλυτη στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, η ΕΡΓΟΣΕ προέβη σε διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης του προγραμματισμένου έργου της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισα-Βόλου, με ταυτόχρονη αναβάθμιση και κανονικοποίηση της παλαιάς γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου-Βόλου. Επίσης προωθήθηκε η υλοποίηση του προγραμματισμένου έργου της ηλεκτροκίνησης μαζί με την ταυτόχρονη παραλλαγή της χάραξης της παλαιάς γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου –ΒΙΠΕ Βόλου και η αναβάθμιση της γραμμής στο τμήμα ΒΙΠΕ Βόλου-Βόλος. Στο ανωτέρω πλαίσιο η ΕΡΓΟΣΕ υλοποίησε τις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης (μελέτες, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις κλπ.) του ανωτέρω ευρύτερου έργου.

γ.Γραμμή Βόλος-Μηλιές: Προωθήθηκαν  εργασίες συντήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Μηλεώνκαθώς και ανακαίνισης των κτιρίων, σταθμών και στάσεων προϋπολογισμού €2.575.000,00.

Επίσης υπήρξε άριστη συνεργασία με όλους τους Δημάρχους της περιοχής προωθώντας παρεμβάσεις και έργα ουσίας για τις περιοχές τους. Ανάλογη συνεργασία επετεύχθη και με τους Συλλόγους της περιοχής μας όπου ικανοποιήθηκε πληθώρα αιτημάτων που της κοινοποιήθηκαν.  Και φυσικά υπήρξε άμεση επικοινωνία και στήριξη σε όλους τους τομείς ευθύνης, τόσο με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρ. Σταυριδόπουλο όσο και με την Πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα.

Η παρουσία και το έργο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη στο Πήλιο που χτυπήθηκε από αυτά τα ακραία φαινόμενα, έγινε την κατάλληλη στιγμή με καίριες προτάσεις και παρεμβάσεις και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.
Ως Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαγνησίας είμαστε περήφανοι που συμπορευόμαστε μαζί με την κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Επομένως, όσο κι αν πονάει, η λάμψη της …παρουσίας,  σας επιστρέφεται!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το