Ελλάδα

Ανδρουλάκης: Δέχτηκα πιέσεις να μην κατέβω στον δεύτερο γύρο

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στην Κεντροαριστερά απευθύνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως μάλιστα έκανε γνωστό, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που έδειχναν τη Φώφη Γεννηματά κοντά στο 50%, δέχθηκε πιέσεις ώστε να μην διεξαχθεί β’ γύρος εκλογών.

«Για εμένα είναι κρίσιμο να υπάρξει πολιτική ανανέωση και όχι μόνο να συζητάμε για μια αλλαγή, η οποία δεν προδιαγράφει τίποτα» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης στο ΑΠΕ.

«Μου έλεγαν να μην κατέβω στον β’ γύρο»

Ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε ότι με τη ροή των πρώτων αποτελεσμάτων στον πρώτο γύρο των εκλογών της περασμένης Κυριακής, τα οποία έδιναν στη Φώφη Γεννηματά ποσοστό κοντά στο 50%, δέχθηκε πιέσεις να μη διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος, όμως, «μετά την αποτύπωση του τελικού αποτελέσματος δεν υπήρξε καμία πίεση, γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν μπορεί να μη γίνει δεύτερος γύρος με ένα ποσοστό της τάξης του 40%. Θα ήταν προσβολή προς τους πολίτες να μη γίνει ο δεύτερος γύρος».

«Όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή να ψηφίσουν και την δεύτερη»

«Το θέμα το μεγάλο είναι να μείνουμε όλοι μαζί, να υπάρχει μαζική συμμετοχή τη δεύτερη Κυριακή» είπε ο υποψήφιος, καλώντας όλους τους πολίτες που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή «να έλθουν να ψηφίσουν και τη δεύτερη, για να πάμε παρακάτω».

«Δεν αξίζει στην παράταξή μας να κάνουμε κουπί σε δεμένη βάρκα […] πρέπει να έχουμε ένα μέλλον πραγματικό, να μην είναι ένας διάττοντας αστέρας, μία συσπείρωση που αφορά μόνο στις επόμενες εκλογές, αλλά μία παράταξη που να μπορεί διαχρονικά και στο μέλλον να εκφράσει όλες τις γενεές και δυναμικά τους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας» υπογράμμισε.

Διευκρίνισε, δε, πως «το καινούριο πρέπει να είναι πραγματικά καινούριο και η νέα παράταξη πρέπει να εκφράζει την κεντροαριστερά με έναν ρεαλιστικό τρόπο, χωρίς δημαγωγίες, με ένα πρόγραμμα λύσεων πραγματικών για κάθε ζήτημα που αφορά την ελληνική κοινωνία».

Συναντήσεις με Καμίνη και Θεοδωράκη

Ο κ. Ανδρουλάκης γνωστοποίησε πως υπήρξε επικοινωνία και προγραμματισμός συναντήσεων, τόσο με τον Γιώργο Καμίνη, όσο και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ υπήρξε συμφωνία και για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης με την κ. Γεννηματά, την προσεχή Πέμπτη.

«Δεν αποκλείουμε εκλογικές συνεργασίες»

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική μετεκλογικών συνεργασιών στην περίπτωση δικής του εκλογής στην ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα ανέφερε: «Θα πράξω ό,τι γίνεται σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Βάσει του προγράμματός μας, θα ζητήσω ισχυρή λαϊκή εντολή. Αν ο λαός δεν μας τιμήσει, μένουμε στην αντιπολίτευση και πάμε στο δεύτερο βήμα και καλούμε τα κόμματα, εάν συμφωνούν με τις ιεραρχήσεις του προγράμματός μας.

Εάν μπορεί να βρεθεί προγραμματική συμφωνία «γραμμένη σε πέτρα», που βάσει αυτής θα κριθούμε τα επόμενα χρόνια της κυβέρνησης, ευχαρίστως να συγκυβερνήσουμε με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Αν δεν βρίσκεται προγραμματική συμφωνία, θα μείνουμε στην αντιπολίτευση».

Επισήμανε δε πως «η συναίνεση είναι σημαντική για να υπάρχουν εθνικές πολιτικές, αλλά πρέπει να είναι προγραμματική». «Δεν πρόκειται να μπω σε καμία κυβέρνηση, για να μοιράσουμε υπουργεία σε παλιούς πρωταγωνιστές κι αυτό να το βαφτίσουμε ενότητα. Αυτό δεν υπάρχει σενάριο με εμένα στην ηγεσία της παράταξης», εξήγησε.

Κληθείς να τοποθετηθεί επί των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος σημείωσε: «Θέλω να δω τι ακριβώς θα φέρει στη Βουλή ο κ. Τσίπρας. Άποψή μου είναι ότι επειδή αυτά τα παίρνει από τη μία τσέπη και τα βάζει στην άλλη, είναι επικοινωνιακά παιχνίδια».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το