Τοπικά

Ανδρόγυνο από τον Βόλο ορκίστηκε στο ίδιο μεταπτυχιακό

Είναι από τις ελάχιστες φορές που ένα ανδρόγυνο ορκίζεται ταυτόχρονα λαμβάνοντας το πτυχίο του. Αυτό συνέβη χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου ο συνάδελφος δημοσιογράφος κ. Γιάννης Αναστασίου και η σύζυγός του, δημόσια υπάλληλος, κ. Ασημίνα Σέγκλια ορκίστηκαν σε κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
Και οι δύο ακολούθησαν το ίδιο διατμηματικό πρόγραμμα, που αφορούσε στη σύνδεση του πολιτισμού και του τουρισμού, και το ολοκλήρωσαν κερδίζοντας υποτροφία. Χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για την ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους βρέθηκαν χθες στο αμφιθέατρο του Τμήματος Χωροταξίας, όπου ορκίστηκαν μαζί με άλλους μεταπτυχιακούς φοιτητές.
Ο τίτλος του διατμηματικού μεταπτυχιακού των Τμημάτων Οικονομικού και Χωροταξίας ήταν «σχεδιασμός και ανάπτυξη πολιτισμού και τουρισμού».
Πώς ήταν για τους ίδιους η εμπειρία να φοιτούν το ίδιο μεταπτυχιακό με τις παρακολουθήσεις και τις εργασίες που προβλέπονται; «Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και κάτι ξεχωριστό να σπουδάζω με τον σύζυγό μου στο ίδιο μεταπτυχιακό. Ήθελα αρκετό καιρό να κάνω ένα μεταπτυχιακό και χαίρομαι που παρακολούθησα το συγκεκριμένο, γιατί έχω σπουδάσει στον ελληνικό πολιτισμό, οπότε είναι στο αντικείμενό μου. Η εργασία αφορούσε στις επιδράσεις της ταινίας «Μάμα Μία» στις περιοχές που γυρίστηκε αλλά και στην ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού» τόνισε η κ. Ασημίνα Σέγκλια.
Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Αναστασίου ανέφερε πως «είχα την παρότρυνση της συζύγου για να κάνω το μεταπτυχιακό και ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία να είσαι με τη γυναίκα σου και να σπουδάζεις. Είναι ό,τι πιο γλυκό αυτό που ζήσαμε».
Μάλιστα αναφέρθηκε στον χώρο του Πανεπιστημίου πως «αποτελεί έναν άλλο κόσμο στην πόλη του Βόλου, δημιουργικό, πανέμορφο και προτρέπω τον κόσμο να τον γνωρίσει. Το Πανεπιστήμιο είναι το μεγαλύτερο όπλο της τοπικής κοινωνίας».
Ο ίδιος στην εργασία του ασχολήθηκε με τον στρατηγικό σχεδιασμό σε σχέση με τον τουρισμό και τον πολιτισμό στον Βόλο και το Πήλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το