Τοπικά

Ανδρέας Ξανθός από τη Λάρισα: «Έκλεισε ο κύκλος της εγκατάλειψης στην υγεία»

Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός ήταν ο κεντρικός ομιλητής της συνεδρίας του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου με θέμα «υποδομές και πολιτικές για την υγεία».

Ο κ. Ξανθός υπογράμμισε πως τα πράγματα στο σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τροχιά σταδιακής βελτίωσης και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι το ξέρουν, το στοίχημα είναι να το αντιληφθούν και οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.

«Έκλεισε ο κύκλος της εγκατάλειψης στο σύστημα υγείας» τόνισε ο υπουργός και επισήμανε ότι σταδιακά καλύπτονται τα κενά του συστήματος, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον τομέα ευθύνης του και αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του θέματος της υγειονομικής φτώχειας, στην προτεραιότητα που δόθηκε στη δημόσια περίθαλψη αλλά και στην ανάγκη ηθικοποίησης του συστήματος υγείας.

Στο συγκεκριμένο υπογράμμισε χαρακτηριστικά «ανοίξαμε μέτωπο με ισχυρά συμφέροντα και θύλακες ανομίας και σπατάλης που υπήρχαν και ορισμένοι συνεχίζουν να υπάρχουν. Υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση του συστήματας υγείας και ειδικά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Πηγή: larissanet.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το