Πολιτισμός

Ανδρέας Μιμαίος: Η μουσική συνεπής φίλος του ανθρώπου

Την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη μουσική μέσω της γνωριμίας τους μ’ ένα μουσικό όργανο, θα έχουν μικροί και μεγάλοι, που θα βρεθούν στους χώρους του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, για δύο εβδομάδες.
Άλλωστε η «μουσική είναι φίλος, που δεν θα σε προδώσει ποτέ», τόνισε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον κόσμο που θα θελήσει να επισκεφθεί τους χώρους του Ωδείου.
Εκτιμά ότι, μεταξύ άλλων, η μουσική αποτελεί ένα χρήσιμο εφόδιο για την ψυχική ανάταση του ανθρώπου, αφού πρόκειται για έναν φίλο που θα σταθεί δίπλα στον καθένα ειδικά σε δύσκολες εποχές, καταλαβαίνοντας τις ανάγκες του.
Για όλους αυτούς τους λόγους ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα, αρχικά να επικοινωνεί με τη γραμματεία του Ωδείου κλείνοντας ένα ραντεβού, ή να έρχεται σε συνεννόηση με κάποιον καθηγητή, προκειμένου κατόπιν να έλθει σε επαφή με το μουσικό όργανο που επιθυμεί.
Στο παρελθόν οι μισοί από αυτούς που προσήλθαν στο Ωδείο στις δύο ανοικτές για το κοινό εβδομάδες, ήταν μικρά παιδιά μέχρι 12 ετών, θέλοντας να πιάσουν για πρώτη φορά στα χέρια τους ένα μουσικό όργανο (κιθάρα, κρουστά, βιολί) κ.ά.
Επιπλέον δεν είναι λίγοι και οι φοιτητές εκτός Βόλου που σπουδάζουν σε τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ήδη είχαν αρχίσει την εκμάθηση κάποιου οργάνου στον τόπο καταγωγής τους, θέλοντας να συνεχίσουν τα μαθήματα.
Έτσι αυτό το διάστημα επικοινώνησαν με τη γραμματεία μαθαίνοντας λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των μαθημάτων, ενώ υπάρχουν και αυτοί, συνήθως μεγαλύτερων ηλικιών, που πάνε στο Ωδείο απλά και μόνο για την εμπειρία.
Εξάλλου διδάσκονται από έμπειρους καθηγητές όλα τα όργανα, όπως πιάνο, κιθάρα, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, κρουστά, φλάουτο, κλαρινέτο, κόρνο, τρομπέτα, σαξόφωνο, τρομπόνι, αρμόνιο, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο και ντραμς.
Ακόμα οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν και με άλλες πτυχές των μουσικών σπουδών, όπως τα σύνολα του Ωδείου, την καμεράτα νέων, τα κιθαριστικά σύνολα, την παιδική και μικτή χορωδία, τη γυναικεία χορωδία, τα σύνολα της μουσικής δωματίου, τα σύνολα μοντέρνας μουσικής, το εργαστήρι σύνθεσης και το τμήμα ελληνικού και σύγχρονου τραγουδιού.
Μια από τις πολλές επιλογές των σπουδαστών είναι και οι συναυλίες, όπου μπορούν να συμμετέχουν, με τις σπουδές τους να αποκτούν μια ακόμα προοπτική, αλλά και νόημα.
Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη μέχρι και τα μέσα του μήνα, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να εφαρμόζεται ξανά τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 9.30 το πρωί μέχρι και τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 4.30 το απόγευμα έως και τις 8.30 το βράδυ.

 

Γιώργος Στεργίου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το