Τοπικά

Ανδρέας Δογκάκης: Στήριξη του πρωτογενούς τομέα και σύνδεση με έρευνα – καινοτομία

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Ανδρέας Δογκάκης, αγρονόμος-τοπογράφος μηχανικός, περιβαλλοντολόγος MSc, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον Δημήτρη Κουρέτα. Σε αυτή αναφέρεται στο σχέδιο και τις προτεραιότητες της «Πρωτοβουλίας», αλλά και στο συγκριτικό πλεονέκτημα των υποψηφίων του συνδυασμού με επικεφαλής τον κ. Δ. Κουρέτα. Τέλος επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στην προτελευταία θέση σε απορροφητικότητα σ’ όλη την Ελλάδα.

Το σχέδιό σας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας πού θα στηριχθεί;
Η Πρωτοβουλία, με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, έχει καταστρώσει σχέδιο για να ξυπνήσει ο «κοιμώμενος γίγαντας», η Θεσσαλία, όπως έχει τονίσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης, με στήριξη του πρωτογενούς τομέα, σύνδεση με την έρευνα και την καινοτομία και αξιοποίηση των πόρων σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Έχετε δηλώσει ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στην προτελευταία θέση σε απορροφητικότητα σ’ όλη την Ελλάδα.
Ο κ. Αγοραστός προσπαθεί να κρύψει την κατάταξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προτελευταία μόλις θέση σε απορροφητικότητα σ’ όλη την Ελλάδα, καταφεύγοντας σε προεκλογικά τερτίπια και εξαπατώντας τους πολίτες, αφού αθροίζει νούμερα απορροφήσεων, οι οποίες έχουν άλλους φορείς υλοποίησης και όχι την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Άλλωστε, η αλήθεια εμφανίζεται ακόμα και στο επίσημο site της Περιφέρειας, όπου παρά την προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων από τον κ. Αγοραστό, φαίνεται πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει από το δικό της πρόγραμμα 423 εκατ. ευρώ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Από τα χρήματα αυτά, όπως προκύπτει από τις επίσημες ιστοσελίδες και τα στοιχεία, έχει απορροφήσει μόλις 60 εκατ. Από την άλλη βέβαια, η κυβέρνηση προκηρύσσει από τα υπουργεία ένα πλήθος προγραμμάτων, που αφορούν όμως ολόκληρη τη χώρα, κατά συνέπεια και την Περιφέρεια. Είναι προφανές, ότι τα έργα αυτά δεν τα προκηρύσσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ούτε εντάσσονται στο δικό της πρόγραμμα και φυσικά δεν τα ελέγχει. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Αγοραστός τα αθροίζει σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποκρύψει την αναποτελεσματικότητά του, η οποία είναι ιδιαίτερα εμφανής και σε πολλούς άλλους τομείς και ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες της Πρωτοβουλίας;
Οι προτεραιότητες της Πρωτοβουλίας αφορούν δύο βασικούς πυλώνες, στους οποίους πρέπει να εστιάσουμε για μια καλύτερη Θεσσαλία, οι οποίοι αφορούν αφενός στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα πρωτογενούς τομέα και αφετέρου στην προώθηση του δημιουργικού τουρισμού με έμφαση στον Θεσσαλικό Πολιτισμό, ο οποίος θα προσέλκυε πολλούς επισκέπτες, ιδιαίτερα όσον αφορά στη Μαγνησία.

Σε τι διαφέρει η «Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον κ. Δ. Κουρέτα από τους άλλους συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών για την Περιφέρεια Θεσσαλίας;
Οι υποψήφιοι της Πρωτοβουλίας με αρχηγό τον Δ. Κουρέτα, κάνοντας τη διαφορά και έχοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα τη διαφορετική προσέγγιση σε πολλά θέματα, προτείνουν μια άλλη λογική στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία προτάσσει ως κυρίαρχα και δομικά της χαρακτηριστικά την αξιοκρατία και τη διάθεση προσφοράς, πολεμώντας τη γνωστή τακτική των κομματικών μηχανισμών να ισορροπήσουν αντικρουόμενες εσωκομματικές τάσεις στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας, με αποτέλεσμα οι επιλογές να μη γίνονται βάσει της αξίας και των ικανοτήτων του καθενός. Η δύναμη και η ικανότητα βρίσκεται στα χέρια των πολιτών, γι’ αυτό και προχωράμε χωρίς τη στήριξη κάποιου κόμματος, αλλά με σοβαρές προτάσεις και πρόγραμμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το