Κόσμος

Άνδρας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά μέσα σε 4,5 μήνες

Την πρώτη περίπτωση επαναμόλυνσης από κορωνοϊό διαπίστωσαν ερευνητές στο πρόσωπο ενός 33χρονου άνδρα, ο οποίος προσβλήθηκε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό μέσα σε 4,5 μήνες. Ο 33χρονος από το Χονγκ Κονγκ είχε αναρρώσει από τον κορωνοϊό νωρίτερα μέσα στο έτος και σύμφωνα με τους Japan Times πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε ξανά θετικός σε τεστ που του έγινε στο αεροδρόμιο του Χονκ Κονγκ όταν επέστρεψε από την Ισπανία.

«Ένας, προφανώς, νέος και υγιής άνθρωπος είχε μια δεύτερη περίπτωση λοίμωξης Covid-19, η οποία διαγνώστηκε 4,5 μήνες μετά το πρώτο επεισόδιο», ανέφεραν οι ερευνητές σύμφωνα με τους Japan Times. Οι γιατροί έχουν αναφερθεί και στο παρελθόν σε περιπτώσεις επαναμόλυνσης, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πρώτη που επιβεβαιώθηκε μέσω επιστημονικών δοκιμών.

«Πριν από αυτό το περιστατικό, πολλοί ερευνητές πίστευαν ότι οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό, αποκτούν ανοσία έναντι της επαναμόλυνσης, ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι ασθενείς έχουν εξασθενημένο επίπεδο αντισωμάτων έπειτα από μερικούς μήνες», έγραψαν οι ερευνητές σε δήλωσή τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το