Τοπικά

Ανδ. Ζέρβας: Ο απολογισμός από τον έναν χρόνο θητείας μου στον ΔΟΕΠΑΠ έχει θετικό πρόσημο

Στο Γιώργο Βλιώρα παρέδωσε σήμερα τη διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου ο απερχόμενος πρόεδρος Ανδ. Ζέρβας, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και ευχαρίστησε το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων και των υπαλλήλων του Οργανισμού, για το γεγονός ότι τον τίμησαν προσωπικά – όπως είπε – με την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη τους.

Ο ίδιος ευχαρίστησε, επίσης, τον Αχιλλέα Μπέο ο οποίος του ανέθεσε θέση ευθύνης στον πιο πολυδιάστατο Οργανισμό του Δήμου Βόλου, ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. “Η χάραξη της εκπαιδευτικής, αθλητικής και πολιτιστικής πορείας της πόλης αποτελούν θεμέλιο λίθο για την μελλοντική γενιά των παιδιών μας, τομέας στον οποίο είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος”, είπε και συνέχισε:

“Σε όλους όσους συμπορευτήκαμε αυτήν την ιδιαίτερη λόγω Covid-19 χρονιά τους ευχαριστώ για το νόημα και την αξία που έδωσαν στην επαγγελματική μου ζωή. Στον πολιτιστικό τομέα διοργανώσαμε με επιτυχία όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που καθιστούν την πόλη μας τουριστικό προορισμό την περίοδο των Χριστουγέννων. Δυστυχώς η εξάπλωση του ιού δεν μας επέτρεψε να υλοποιήσουμε τον προγραμματισμό μας. Με γνώμονα πάντα την προστασία των συμπολιτών μας συμμορφωθήκαμε στις εντολές των ειδικών. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός μας δεν έμεινε αλώβητος καθώς πληθώρα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων ματαιώθηκαν. Όμως το φτωχό αυτό αναφορικά με τις αθλητικές διοργανώσεις χρονικό διάστημα δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο”.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, σύσσωμος ο Οργανισμός συνεργάστηκε έτσι ώστε (ενδεικτικά):

▪ Να καταγραφούν οι ανάγκες και βάσει προγραμματισμού να ξεκινήσει η συντήρηση και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.
▪ Γήπεδο ποδοσφαίρου Πορταριάς.: Ο φυσικόςχλοοτάπητας αντικαταστάθηκε καθώς επίσης και οι φθαρμένες κύριες και βοηθητικές εστίες. Όλοι οι βοηθητικοί χώροι ανανεώθηκαν.
▪ Κολυμβητήριο «Ι. Ζηργάνος» : έγιναν όλες οι απαιτούμενες εργασίες που αφορούν στο μηχανοστάσιο. λεβητοστάσιο, καθαρισμό- αρμοκόλληση δεξαμενών και ό,τι ήταν αναγκαίο έτσι ώστε η εγκατάσταση να ανταπεξέλθει στο διπλάσιο όγκο αθλητών- αθλούμενων για τηνπερίοδο 2020-2021.
▪ Κολυμβητήριο «Β. Πολύμερος»: Έργα ενεργειακής αναβάθμισης. Υπολογίζεται ότι το κολυμβητήριο θα υποδέχεται περίπου 2000 άτομα ημερησίως.
▪ Κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΚ: Πλήρης ανακαίνιση. Έγινε αντικατάσταση-συντήρηση του παρκέ και των κερκίδων, οι απαραίτητοι ελαιοχρωματισμοί και ενίσχυση του φωτισμού
▪ Αθλητικοί Ξενώνες του Πανθεσσαλικού Σταδίου: έγιναν οι απαραίτητες εργασίες μόνωσης, ελαιοχρωματισμοί, επισκευή κουφωμάτων, εξοπλισμού ώστε να μπορούν να υποδεχτούν αθλητές των διαφόρων ομάδων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας.
▪ Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις έγιναν τα απαραίτητα, ενίσχυση φωτισμού, ταμπλώ, στεφάνια , δίχτυα, επιμέλεια περιβάλλοντα χώρου, έτσι ώστε οι πολίτες να αθλούνται ελεύθερα και με ασφάλεια.
▪ Ψηφιακή επικοινωνία του πολίτη με τον Οργανισμό ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ και ηλεκτρονική κατάθεση δικαιολογητικών για τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές Δομές (ΚΔΑΠ, Παιδικούς Σταθμούς, κλπ)
▪ Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου: Πλήρης ανακαίνισηγια να υποδεχθεί τους μαθητές τη χρονιά 2020-2021 .

Ο Ανδ. Ζέρβας υποστήριξε ότι ο τελικός απολογισμός από τον έναν χρόνο στον ΔΟΕΠΑΠ έχει θετικό πρόσημο.  Ευχήθηκε στον Γιώργο Βλιώρα να έχει μια δημιουργική θητεία και πρόσθεσε ότι είναι αυτονόητη η στήριξή του στο πρόσωπό του και στο έργο που αναλαμβάνει να ολοκληρώσει.

“Συνεχίζω στην πρώτη γραμμή να βρίσκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η δημοτική μας παράταξη να αναβαθμίζει την πόλη και την ζωή των παιδιών μας”, κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το