Τοπικά

Αναζητούν την τύχη τους στα πρακτορεία ΟΠΑΠ – Αυξημένη κατά 40% η κίνηση σε Βόλο και Νέα Ιωνία

Ακόμα και παραγγελίες στα παιδιά και σε στενούς συγγενείς τους δίνουν παππούδες που διαμένουν σε χωριά του Πηλίου, προκειμένου να αγοράσουν εκ μέρους τους Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο, με την κίνηση στα πρακτορεία της πόλης να έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 40% αυτές τις ημέρες σε σχέση με τις αρχές του μήνα.

Και φέτος αυτοί που κυνηγούν τη μικρή πιθανότητα να γίνουν εκατομμυριούχοι αυξάνονται τέτοια περίοδο και στα πρακτορεία του Βόλου – Νέας Ιωνίας η κίνηση είναι αυξημένη κατά τουλάχιστον 40% σε σχέση με άλλη περίοδο του χρόνου. Βέβαια τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως πριν την οικονομική κρίση στα πρακτορεία την ίδια περίοδο επικρατούσε το αδιαχώρητο, με τον τζίρο να έχει πέσει πλέον στο μισό. Όπως σχολίαζαν ιδιοκτήτες παλιά ο κόσμος ξόδευε ακόμα και 100 ευρώ, αγοράζοντας λαχεία, παίζοντας Τζόκερ, Λόττο και άλλα παιχνίδια, ενώ τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει αφού κάποιος θα δαπανήσει τουλάχιστον τα μισά.

Το κάθε παιχνίδι έχει το κοινό του, καθώς λαχεία, όπως το Πρωτοχρονιάτικο, το Λαϊκό το προτιμούν μεγαλύτερες ηλικίες και συγκεκριμένα άτομα από 50 και πάνω. Στον αντίποδα, το «Πάμε Στοίχημα» το επιλέγουν κυρίως νεαρότερες ηλικίες παικτών, αλλά βέβαια δεν λείπουν και οι μεγαλύτεροι που θεωρούν πως μπορούν να κερδίσουν κάποιο καλό ποσό μέσα από τους αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και άλλων ομαδικών αθλημάτων.

Ιδιοκτήτρια πρακτορείου στον Βόλο σχολίαζε πως καταγράφεται μια αύξηση της κίνησης της τάξης του 30% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, με τους περισσότερους να αγοράζουν Κρατικό Λαχείο, το παραδοσιακό Πρωτοχρονιάτικο. Η πλειοψηφία δίνει ένα ποσό της τάξης των 10 ευρώ, ενώ άλλοι αγοράζουν δύο τεμάχια Κρατικού. Ένα σεβαστό κομμάτι του καταναλωτικού κοινού προμηθεύεται μια πεντάδα Λαϊκού Λαχείου, με τον παίκτη που είναι διατεθειμένος να ξοδέψει να δαπανά κατά μέσο όρο ένα ποσό της τάξης των 35 ευρώ.
Βέβαια το παραπάνω κομμάτι του κόσμου αποτελεί μειοψηφία, καθώς οι περισσότεροι δίνουν κατά μέσο όρο 5 με 10 ευρώ επιλέγοντας προσεκτικά το τι θα παίξουν.

Αγοράζουν σκρατς
Οι γυναίκες προτιμούν το σκρατς αγοράζοντας λαχεία που το κόστος τους φτάνει τα 10 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ όπως φαίνεται δεν μένουν ασυγκίνητες και από το ΚΙΝΟ, φροντίζοντας να δαπανούν μικρά ποσά, μήπως και καταφέρουν να κερδίσουν μεγαλύτερα.
Ένα νέο παιχνίδι που μπήκε πρόσφατα στη ζωή των παικτών είναι τα virtual sports, όπου ο παίκτης στοιχηματίζει σε ψηφιακούς ποδοσφαιριστές ή ομάδες, με τον υπολογιστή να αναλαμβάνει να τρέξει τα πάντα. Αυτή την κατηγορία την προτιμούν οι νεότερες ηλικίες από 21 μέχρι 25 ετών και μάλιστα μαζεύονται παρέες, περνώντας κάποια ώρα στο πρακτορείο ασχολούμενοι με το ψηφιακό στοίχημα. Κατά μέσο όρο την ημέρα 30 άτομα δείχνουν προτίμηση στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ελπίδα στο Τζόκερ
Άλλοι ιδιοκτήτες πρακτορείων αναφέραν πως δημοφιλές αυτές τις ημέρες είναι και το Τζόκερ, λόγω και του αυριανού τζακ ποτ που μοιράζει συνολικά 5.1 εκατομμύρια ευρώ, με την κίνηση να έχει ανέβει κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Οι νέοι σε ηλικία προσπαθούν να «πιάσουν την καλή» μέσω του Τζόκερ, αφού άνδρες και γυναίκες μέχρι 40 ετών σπεύδουν να συμπληρώσουν κάποιο δελτίο. Αντίθετα οι ηλικιωμένοι προβαίνουν στην αγορά κάποιου λαχείου και δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις, όπου δίνουν ακόμα και παραγγελίες στα παιδιά τους να τους αγοράσουν κάποιον λαχνό, επειδή μένουν στα χωριά και εκεί δεν μπορούν να βρουν…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το