Τοπικά

«Αναζητούν» 449.000 ευρώ στον Δήμο Αλμυρού – Πόρισμα επιρρίπτει σε πρώην ταμία τις ευθύνες για το έλλειμμα

Πριν έναν μήνα παρέλαβε η Δημοτική Αρχή του Αλμυρού πόρισμα ελέγχου των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου 449.000 ευρώ για το έτος 2011. Το πόρισμα ελέγχου επιρρίπτει ευθύνες αποκλειστικά στον πρώην κεντρικό ταμία του Δήμου, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε πολύμηνη άδεια. Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο συγκλήθηκε για να συζητήσει το θέμα του πορίσματος και τη διαχείριση της κατάστασης από εδώ και στο εξής, καθώς θα πρέπει να υπάρξει καταλογισμός του ποσού σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών.
Από πληροφορίες έχει γίνει γνωστό ότι ο πρώην ταμίας αρνείται να μιλήσει για το έλλειμμα, ενώ ακόμη δεν έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία από τον Δήμο. Έχει υποστηρίξει, ωστόσο, σε συζητήσεις με αιρετούς από όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ότι τα 449.000 ευρώ είναι λογιστικό έλλειμμα, που δεν μπορεί ωστόσο να καλυφθεί με παραστατικά, ενώ το πόρισμα είναι καταπέλτης εναντίον του.
Χθες αποφασίστηκε να κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. Θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή και με τη συμμετοχή μελών της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία θα προκύψει ο καταλογισμός του ποσού. Σε αυτή τη συνεδρίαση θα κληθεί και ο ταμίας.
Ο δήμαρχος κ. Χατζηκυριάκος ανέφερε χθες ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση και θέλει να λάμψει η αλήθεια.

Ρυθμίσεις για οφειλές 1.000.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Αλμυρού
Δικαστικά θα κινηθεί η ΔΕΥΑ Αλμυρού για να διεκδικήσει οφειλές των καταναλωτών της, που ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο ευρώ, στην περίπτωση που δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Οι όροι ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύδρευσης και αποχέτευσης των καταναλωτών αποφασίστηκαν από τη διοίκηση της ΔΕΥΑ, ενώ μεγαλοοφειλέτες είναι και μεγάλες βιομηχανίες-βιοτεχνίες που δραστηριοποιούνται στον Αλμυρό.

Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, δηλαδή το σύνολο του κεφαλαίου των βεβαιωμένων οφειλών από 500 ευρώ και άνω, όπως αυτό διαμορφώνεται την ημέρα υποβολής της αίτησης προστιθεμένων των προσαυξήσεων και των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

Με την καταβολή της πρώτης δόσης αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων.
Αν ο οφειλέτης απωλέσει τη ρύθμιση, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.

Οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ως εξής: 1. Αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό 100%, 2. αν εξοφληθούν 2 έως 24 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 80%, 3. αν εξοφληθούν σε 25 έως 48 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 70%, 4. αν εξοφληθούν σε 49 έως 72 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 60%, 5. αν εξοφληθούν σε 73 έως 100 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 50%. Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 30 ευρώ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το