Ελλάδα

Αναζητούνται λύσεις για τον «Γολγοθά» των τυφλών σε τράπεζες

Λύσεις στον «Γολγοθά» που αντιμετωπίζουν στις καθημερινές συναλλαγές τους με τράπεζες, οι πολίτες με προβλήματα όρασης, αναζητεί η πολιτεία.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κ. Παπαϊωάννου, οι εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών εξέθεσαν διάφορα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως το ότι οι τράπεζες ζητούν από τους τυφλούς να συνοδεύονται από δύο άτομα για να είναι μάρτυρες στις συναλλαγές τους, ενώ η ανάγκη παρουσίας μαρτύρων θα μπορούσε να καλυφθεί -όπως προτείνει η Ομοσπονδία- από τραπεζικούς υπαλλήλους.

 
Ακόμα τόνισαν ότι απορρίπτονται τα αιτήματά τους για χορήγηση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, τη στιγμή που αποτελεί κυβερνητική πολιτική μάλιστα, η διεύρυνση της χρήσης τέτοιων καρτών από τους φορολογουμένους.
Ο Κ. Παπαϊωάννου ζήτησε από όλους τους εκπροσώπους των παρισταμένων φορέων να συνεργαστούν για να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις, που θα εξετα-στούν σε επόμενη συνάντηση.

 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ανα-πηρία, ο πρόεδρος και εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, ο νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, εκπρόσωποι της Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής, της Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το