Τοπικά

Αναζήτηση κτιρίου για τη στέγαση του ΕΠΑΛ στη Σκιάθο

Επαναπροκηρύχθηκε από τον Δήμο Σκιάθου η δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει το ΕΠΑΛ Σκιάθου που για το σχολικό έτος 2021-2022 πρόκειται να λειτουργήσει ως αυτόνομη σχολική μονάδα. Σύμφωνα με τους όρους της δημοπρασίας, το ακίνητο πρέπει να πληροί τα εξής χαρακτηριστικά:
Θα πρέπει να βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως σε απόσταση έως 1.500 μέτρα από το κέντρο του νησιού και η θέση του να είναι εύκολα προσπελάσιμη. Το ακίνητο θα πρέπει να καλύπτει τις υπηρεσιακές και εκπαιδευτικές ανάγκες του ΕΠΑΛ Σκιάθου και όλα τα κριτήρια καταλληλότητας σχετικά με την ασφάλεια, τη διανομή και τη υγιεινή. Για την επιλογή του ακινήτου θα ληφθούν υπόψη όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τις διατάξεις για την ισότιμη προσβασιμότητα και την ασφάλεια των μαθητών κατά τη μετακίνησή τους από και προς το σχολικό κτίριο. Παράλληλα θα πρέπει να αποφεύγεται η γειτνίαση με οδικές αρτηρίες μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, σταθμούς λεωφορείων, επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και γενικότερα κάθε χώρου που η λειτουργία του μπορεί να βλάψει την ασφάλεια και την υγεία των μετακινούμενων μαθητών. Επιπλέον θα εξεταστούν το πώς μπορεί να ανταποκριθεί το προς ενοικίαση κτίριο στο εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα της αντίστοιχης σχολικής βαθμίδας, η στατική επάρκεια του κτιρίου, η νομιμότητα της κατασκευής του, τα δομικά υλικά κατασκευής του, καθώς και η τήρηση του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού για την πυροπροστασία, για τους χώρους στάθμευσης, καθώς και η νομοθεσία που αφορά στις κατασκευές και εγκαταστάσεις για ΑμεΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο για τη στέγαση του ΕΠΑΛ Σκιάθου θα πρέπει να είναι ισόγειο, να περιλαμβάνει ωφέλιμους χώρους συνολικής επιφάνειας περίπου 500 τμ. Επίσης θα πρέπει να διαθέτει αύλειο χώρο, αλλά και να υπάρχει δυνατότητα εισόδου στον αύλειο χώρο από δύο σημεία με απαραίτητη την πρόσβαση αυτοκινήτου μέχρι την είσοδο του κτιρίου (μεταφορά βιβλίων, ασθενοφόρο κλπ). Τέλος, το κτίριο πρέπει να διαθέτει εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας και να υπάρχει η δυνατότητα προσέγγιση όλων των χώρων του κτιρίου και της αυλής από άτομα με κινητικά προβλήματα, με ράμπες.
Πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2427350100 και στο site www.n-skiathos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το