Αθλητισμός

Αναβολή επ’ αόριστον στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ λόγω κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός και αύξηση των κρουσμάτων του στην Ελλάδα δεν αφήνει ανεπηρέαστες τις ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την αναβολή επ’ αόριστον των αγώνων σε όλα της τα πρωταθλήματα, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε οι προγραμματισμένες προπονήσεις των μικτών ομάδων της. Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι περιορίστηκαν οι ώρες για το κοινό στα γραφεία της, ενώ αναβάλλονται ακόμη οι συγκεντρώσεις των διαιτητών και τα μαθήματα της σχολής διαιτησίας.
Η ανακοίνωση της ΕΠΣΘ είναι η εξής: Το ΔΣ της ΕΠΣ Θεσσαλίας, αφού έλαβε υπόψη του τις με αριθμό Δ1α/Γ.Π. οικ. 15945/08.03.2020 ΚΥΑ [(ΦΕΚ Β 726/08.03.2020) και Δ1α/ Γ.Π. οικ. 15906 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 723/ 06.03.2020)] καθώς και την απόφαση του Δήμου Βόλου για την αναστολή της λειτουργίας του συνόλου των αθλητικών υποδομών του Δήμου, αποφάσισε την αναβολή του συνόλου των πρωταθλημάτων της (τοπικών κατηγοριών και υποδομών), ως επίσης και των προπονήσεων των μικτών ομάδων, μέχρι νεωτέρας.
Επίσης η ΕΠΣΘ, προκειμένου να συμβάλλει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία της υγείας όλων όσων προσέρχονται στα γραφεία της, λαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα:
1. Περιορίζονται οι ώρες κοινού στα γραφεία της Ενώσεως μέχρι νεωτέρας και ορίζονται πλέον στο εξάωρο 10.00-14.00 και 19.00-21.00 καθημερινά.
2. Αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας οι επιμορφωτικές συγκεντρώσεις των διαιτητών καθώς και τα μαθήματα της σχολής διαιτησίας».

Απολύμανση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Άννας
Προληπτικά μέτρα αποφάσισε να πάρει η Αγία Άννα, με τη διοίκηση του συλλόγου να φροντίζει για την απολύμανση των εγκαταστάσεών της (Olimpico Sport Club). Μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρει τα εξής:
«Προληπτικά ειδικά μέτρα και δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας εξάπλωσης του κορωνοϊού, βρίσκονται σε απόλυτη εφαρμογή στις εγκαταστάσεις της σχολής ποδοσφαίρου «Αγία Άννα», στον Βόλο. Σε πλήρη εναρμόνιση με το κανονιστικό πλαίσιο των κρατικών φορέων, το οποίο τηρείται στο ακέραιο και παρακολουθούνται καθημερινά οι εξελίξεις, η Σχολή ανακοινώνει πως έχουν ήδη υλοποιηθεί:
– Σχολαστική απολύμανση όλων των χώρων (κλειστών και ανοιχτών) της αθλητικής εγκατάστασης. Πιστοποιημένο συνεργείο απολυμάνσεων πραγματοποίησε σήμερα (σ.σ. χθες) για καθαρά προληπτικούς λόγους, απολύμανση σε όλους τους χώρους όπως αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, αίθουσα γυμναστικής, ιατρείο, αποθήκη υλικού, καφετέρια, γραφεία κ.α.
– Τροποποίηση των προγραμμάτων χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τόσο από αθλητές της σχολής ποδοσφαίρου και της ομάδας, όσο και αθλούμενους οι οποίοι κατά περίπτωση αιτούνται τη χρήση των εγκαταστάσεων.
Η σχολή ποδοσφαίρου «Αγία Άννα» σε πλήρη εναρμόνιση με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, την κοινή υπουργική απόφαση για τους όρους λειτουργίας χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων (ΦΕΚ Β’ 782/10.3.2020) κ.α., αναπροσάρμοσε το πρόγραμμα προπονήσεων, τηρώντας σε κάθε περίπτωση τον ανώτατο αριθμό ατόμων κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.
Για την καλύτερη εφαρμογή του νέου προγράμματος, ο χρόνος των προπονήσεων επεκτείνεται και σε πρωινές ώρες για τις οποίες ενημερώνονται έγκαιρα οι αθλητές κάθε τμήματος και οι γονείς τους. Κύριο μέλημα μας είναι η προστασία των παιδιών και των συνανθρώπων μας και θα γίνεται καθημερινή επαναξιολόγηση των δεδομένων, μαζί με τυχόν νεότερες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές.
Με υπευθυνότητα και τη δική σας συνεργασία, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα μέτρα πρόληψης κατά της διάδοσης του ιού, θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας με ασφάλεια κάτι από την κανονικότητα της καθημερινότητας τους, μή στερώντας τους τη φυσική δραστηριότητα».

Αναστολή λειτουργίας της Ακαδημίας Μαγνησιακού
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων, η διοίκηση του Μαγνησιακού γνωστοποίησε ότι αναστέλλεται η λειτουργία της Ακαδημίας του συλλόγου έως τις 28 Μαρτίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το