Τοπικά

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Αναβλήθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την εγκατάσταση σταθμών βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου με απόφαση που θα λάβει στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται ότι θα άρει τις απαγορεύσεις για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον πολεοδομικό ιστό.
Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις για την αδειοδότηση των κεραιών, η χωροθέτησή τους επιτρέπεται παντού χωρίς να προβλέπονται απαγορεύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, συνεπώς επιτρέπονται σε όλη την έκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου, με μόνη εξαίρεση την απαγόρευση εγκατάστασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, γηροκομεία και νοσοκομεία.

Την αντίδρασή του εξέφρασε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς που δήλωσε πως η εγκατάσταση των κεραιών ήταν αρμοδιότητα των ΟΤΑ και τώρα την αφαίρεσαν και την μετέθεσαν στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. “Η διάταξη ευνοεί τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας”  ανέφερε ο  κ. Πατσιαντάς και σημείωσε πως ο νόμος για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχει ήδη ψηφιστεί. Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Βόλου Θ. Τσαλούχας σημείωσε πως η ΛΑΣ είχε κάνει επερώτηση για το θέμα των κεραιών ζητώντας να μάθει τα μέτρα που θα λάβει η δημοτική αρχή για να προστατευθεί η υγεία των πολιτών. «Δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε για μια κεραία για τα μάτια του κόσμου και να δεχόμαστε τις διατάξεις για την αδειοδότησή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελικά το θέμα αναβλήθηκε προκειμένου να τοποθετηθεί για το θέμα και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το