Τοπικά

Αναβλήθηκε η εξεταστική στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ.

Την αναβολή της εξεταστικής χειμερινού εξαμήνου, καθώς ο χρόνος δεν φτάνει για τη διεξαγωγή της, αποφάσισε η γενική συνέλευση του υπό κατάληψη τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα διερευνήσει την πραγματοποίησή της στο χειμερινό εξάμηνο.
Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να διαβεί και το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών το οποίο επίσης τελεί σε κατάληψη.
Συνολικά δώδεκα Τμήματα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας σύμφωνα με πληροφορίες από την πρυτανική αρχή βρίσκονταν χθες σε κατάληψη, με τις κινητοποιήσεις να κορυφώνονται, καθώς σε λίγες μέρες αναμένεται και η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
Ο πρύτανης κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης επισήμανε πως «η προθεσμία των τμημάτων για να ολοκληρώσουν το χειμερινό εξάμηνο είναι μέχρι τη 1η Μαρτίου. Εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιήσουμε σύγκλητο, για να δούμε την κατάσταση σε όλα τα τμήματα. Πάντως αυτή τη στιγμή σε δώδεκα από τα 35 τμήματα γίνονται καταλήψεις».
Στα υπό κατάληψη τμήματα, σε κάποια ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα και άρχισαν οι εξετάσεις. Στην αρχή έκαναν διά ζώσης, λόγω όμως της κατάληψης συνέχισαν διαδικτυακά.
Υπάρχουν όμως και τμήματα που είτε δεν ολοκλήρωσαν τα μαθήματα είτε τελείωσαν τα μαθήματα, αλλά δεν θα κάνουν διαδικτυακές εξετάσεις.
Υπάρχει δηλαδή μια πανσπερμία περιπτώσεων στα τμήματα που τελούν σε κατάληψη και αποφασίζουν για τη διαχείριση της εξεταστικής. Σημειώνεται πως το χειμερινό εξάμηνο ολοκληρώνεται την 1η Μαρτίου, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή.
Στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών οι φοιτητές αποφάσισαν προχθές νέα κατάληψη. Η Συνέλευση καθηγητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «προσηλωμένη στην παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών σε όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, από τη μετάδοση της γνώσης έως και την αξιολόγησή της στους φοιτητές μας, ομόφωνα επαναλαμβάνει την προηγούμενη απόφασή της να μη διεξαχθούν εξ αποστάσεως εξετάσεις υπό τις παρούσες συνθήκες και δυνατότητες, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και ζητημάτων διαβλητότητας που αντιμετωπίσαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο εξάμηνο που ξεκίνησε με τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, κατόπιν κάθε δυνατής προσπάθειας που καταβάλαμε, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η προβλεπόμενη από τον νόμο εκπαιδευτική διαδικασία (13 βδομάδες δια ζώσης διδασκαλίας). Η αντίστοιχη δια ζώσης εξεταστική, που θα ξεκινούσε σήμερα (σ.σ. χθες), υπό τις παρούσες συνθήκες αναβάλλεται και θα διερευνηθεί η δυνατότητα να εξεταστούν δια ζώσης τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους (σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 65, του νόμου 4957/2022).
Η Συνέλευση αποφασίζει την κατ’ εξαίρεση εφαρμογή πρόσφορων τρόπων διεξαγωγής εξετάσεων διπλωματικών εργασιών, διδακτορικών διατριβών και των φοιτητών Erasmus του Τμήματος».
Ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κ. Νικήτας Μυλόπουλος ανέφερε πως και άλλα τμήματα θα διερευνήσουν την πραγματοποίηση της εξεταστικής χειμερινού εξαμήνου στο εαρινό.
Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων το οποίο τελεί εδώ και καιρό υπό κατάληψη και δεν υπάρχει χρόνος για να υλοποιηθεί η εξεταστική. Άλλωστε υπάρχουν και κάποιες εκκρεμότητες με την ολοκλήρωση των διδασκαλιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το τμήμα στόχος είναι το εαρινό εξάμηνο να διαρκέσει μέχρι μέσα Ιουλίου, ώστε σε αυτό το χρονικό διάστημα να καλυφθούν και οι εκκρεμότητες από το χειμερινό εξάμηνο.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσκληση σε συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη

Η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Εύα Σαββίδη, θα ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για το έργο…

12 Μαρτίου 2024

Αργύρης Κοπάνας: «Γυρίζουμε σελίδα με 34 έργα ύψους 10 εκ. €» .

1.200.000€ για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στις πηγές της Καλιακούδας Την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο…

12 Μαρτίου 2024

Κατεστραμμένα τα καινούργια παράθυρα στους οικίσκους στο Κουρί – Μήνυση κατά αγνώστων από δύο αντιδημάρχους του Δ. Αλμυρού

Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλαν στο Α.Τ. Αλμυρού οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων κ. Εκίζογλου…

12 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: «Αυτό το λάθος δεν θα το έκανε ποτέ η Μέγκαν» – Η πρώτη αντίδραση της πλευράς Χάρι στο αποτυχημένο photoshop

Η αποτυχία του photoshop της Κέιτ Μίντλετον χλευάστηκε από τους αντάρτες των βρετανικών ανακτόρων Χάρι…

12 Μαρτίου 2024

Κωστής Παλαμάς: Η ακτίνα της ευφυΐας στον ελληνικό λογοτεχνικό ουρανό

Της Ράνιας Γάτου ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού Στον πλούσιο κόσμο της ελληνικής λογοτεχνίας, κάθε λογοτέχνης είναι…

12 Μαρτίου 2024

Ιερατική Σύναξη για τις έμφυλες ταυτότητες στον Βόλο

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η 4η, εξ αναβολής, Γενική Ιερατική Σύναξη της…

12 Μαρτίου 2024