Τοπικά

Αναβλήθηκε για την Τρίτη ο εμβολιασμός υπερηλίκων στο Νοσοκομείο του Βόλου

Συνεχίζεται το χάος με τους εμβολιασμούς στο Νοσοκομείο του Βόλου, που ορίστηκε ως εμβολιαστικό κέντρο για υπερήλικες και ιδιώτες γιατρούς. Λίστα με τους δέκα υπερήλικες που έπρεπε να εμβολιαστούν σήμερα δεν στάλθηκε από το Υπουργείο Υγείας στο Νοσοκομείο και δεν κλήθηκε κανείς για εμβολιασμό, παρότι όλα ήταν έτοιμα. Οι εμβολιασμοί υπερηλίκων θα ξεκινήσουν την Τρίτη όπου θα εμβολιαστούν 48 άτομα ενώ χθες για να μη χαθούν δόσεις των εμβολίων «ξεκλειδώθηκαν» ονόματα γιατρών ιδιωτών που ο εμβολιασμός του είχε «παγώσει» χωρίς εξηγήσεις. Το Υπουργείο έδωσε άδεια και σύμφωνα με τα ονόματα που είχε στείλει η 5η ΥΠΕ εμβολιάστηκε ένας περιορισμένος αριθμός γιατρών. Η πλατφόρμα συνεχίζει να «εμπαίζει» ηλικιωμένους από τη Μαγνησία που τους κλείνει ραντεβού για εμβολιασμό στα Γιαννίτσα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι οι οδοντίατροι βρέθηκαν εκτός της πρώτης φάσης του προγράμματος εμβολιασμού που αφορούσε τους Υγειονομικούς.
Όπως λένε οι οδοντίατροι της Μαγνησίας, “είμαστε ο ιατρικός κλάδος στον οποίο δόθηκε εντολή τον Μάρτιο του 2020 να ακολουθήσει πρωτόκολλα αυξημένης επαγρύπνησης στην καθημερινότητα του, αναζητώντας μέτρα ατομικής προστασίας δυσεύρετα έως ανύπαρκτα, με μεγάλο προσωπικό οικονομικό κόστος που βαραίνει μέχρι και σήμερα την καθημερινή άσκηση του επαγγέλματος. Στηρίξαμε την οδοντιατρική περίθαλψη σε περιόδους πανδημίας διακινδυνεύοντας την υγεία μας και υποστηρίζοντας την οδοντιατρική περίθαλψη σχεδόν στο εκατό τοις εκατό, αποσυμφορίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας όπου οι ανάγκες ήταν αυξημένες και έπρεπε να αντιμετωπιστούν οι νοσούντες από τον Covid-19. Αρκετοί συνάδελφοι αναγκάστηκαν να απέχουν από τα ιατρεία τους για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους λόγω βεβαρημένης κατάστασης υγείας”.
Η ανεύρεση των στοιχείων των οδοντιάτρων από το σύστημα είναι εφικτή μέσω του ΗΔΙΚΑ , λόγω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς και μέσω του συστήματος της ΑΑΔΕ.
Θεωρώντας, ότι το κράτος θέλει να προστατέψει όλους τους πολίτες του, η διοίκηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημά του και να διορθώσει την παράλειψη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το