Τοπικά

Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη των πολιτών για το πανό

Για τις 5 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη μελών της Κίνησης Πολιτών για το Νερό, μετά από μήνυση δημοτικών συμβούλων, για τη διαμαρτυρία τους στις 13 Μαρτίου 2017, όπου είχαν σηκώσει πανό κατά της «εκποίησης» του Βιολογικού, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στον Βόλο βρέθηκε χθες, η συνήγορος των πολιτών πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατά την έξοδό της από το δικαστικό μέγαρο μετά την αναβολή της δίκης, η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε πως, στον Βόλο, εδώ και χρόνια, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με αντιδημοκρατικές πρακτικές, τραμπούκικες συμπεριφορές, κ.α. προσθέτοντας πως
«η παρουσία μου και η υπεράσπιση των πολιτών που αγωνίζονται, δεν έχει μόνο να κάνει με το αυτονόητο, με το ότι είναι αθώοι, πρέπει και θα αθωωθούν, έχει να κάνει με το μήνυμα ότι, αυτές οι συμπεριφορές δικαστηριακού μπούλινγκ και παρενόχλησης με ψευδής μηνύσεις δεν είναι ανεκτές, δεν θα περάσουν. Όποιοι τα κάνουν θα υπολογίζουν στο εξής ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν και την εξέταση στο Δικαστήριο και την ηχογράφηση των καταθέσεών τους, τις συνέπειες των ψευδών καταθέσεων και την αντίσταση εκείνων που δεν είναι διατεθειμένοι να σκύψουν, να υποκύψουν, ούτε να παραδώσουν την ύπαρξή τους, την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους. Είναι πάρα πολύ σοβαρό το να μην μπορεί να προσδοκά ο πολίτης δικαιοσύνη, το να τυγχάνει δυσμενούς μεταχείρισης, την ώρα που η Δημοτική Αρχή τυγχάνει διακριτικής μεταχείρισης και τελικά να εμπεδώνεται και μέσα από το δικαστικό σύστημα ένα αίσθημα αδικίας και αρνησιδικίας που δυστυχώς επιβάλλεται στους απλούς πολίτες».
Η ίδια άσκησε κριτική στον δήμαρχο Βόλου, υπενθυμίζοντας ότι «την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης για τις απειλές, τις ύβρεις και όλη την παράνομη συμπεριφορά του σε βάρος των κατοίκων των Σταγιατών. Η υπόθεση αυτή θα αναβληθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων, αλλά δεν παύει να είναι μια εκκρεμότητα πάρα πολύ σοβαρή, την ώρα που οι Σταγιάτες, αυτό το γαλατικό χωριό, του έδειξαν τι θα πει αντίσταση, εξέλεξαν μη εκλεκτό δικό του ως πρόεδρο και εκπρόσωπό τους και διεκδικούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» – 3η επίσκεψη στο Πρόγραμμα συναντήσεων & Ανταλλαγής Απόψεων

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι δύο πρώτες συναντήσεις στην Πορταριά και στον Λαύκο, συνεχίζεται…

21 Μαρτίου 2024

Έχασε από τον Άρη παρά τη μεγάλη προσπάθεια ο Βόλος (φωτογραφίες)

Μεγάλη προσπάθεια έκανε ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Άρη για την…

21 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη μελών της Διοίκησης Θηροφυλακής – Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας,…

21 Μαρτίου 2024

Ημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη

Η Β’Βάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας καλεί τους μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου σε ημερίδα για την…

21 Μαρτίου 2024

Οικογένεια(;)

Με μία ημέρα διαφορά τραβηγμένες οι δύο φωτογραφίες στον αύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.…

21 Μαρτίου 2024

Ανέλκυση αυτοκινήτων με δαπάνες του ΟΛΒ από τον θαλάσσιο χώρο της Αγριάς

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μαγνησία στις αρχές και τέλη Σεπτεμβρίου του 2023,…

21 Μαρτίου 2024