Τοπικά

Αναβίωσε το έθιμο του αγιασμού των αλόγων

Πλήθος κόσμου απόλαυσε χθες ανήμερα της Ανάληψης το σπάνιο έθιμο, με ρίζες βαθιά μέσα στο χρόνο, που αναβίωσε στα Καλά Νερά Νοτίου Πηλίου με τον αγιασμό των αλόγων που διοργάνωσαν ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, η Δημοτική Κοινότητα των Καλών Νερών και οι Σύλλογοι της περιοχής.
Έλληνες και τουρίστες απαθανάτισαν με τις κάμερές τους το έθιμο και δήλωσαν ενθουσιασμένοι.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όπου η Τοπική Εκκλησία εόρτασε και φέτος τη μεγίστη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως, με επίκεντρο τον μεγαλοπρεπή φερώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου, με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος μετέβη στα Καλά Νερά όπου τέλεσε τον Αγιασμό των Αλόγων, συνεχίζοντας την μακρά παράδοση της ευρύτερης περιοχής. Στην τελετή παρέστησαν η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλης Μιντζικός, εκπρόσωποι πολιτιστικών και ιππικών φορέων και συλλόγων της περιοχής και μεγάλο πλήθος επισκεπτών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση και το μπάνιο των αλόγων στη θάλασσα των Καλών Νερών και με παραδοσιακούς χορούς από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και ολοήμερο λαϊκό πανηγύρι στην παραλία των Καλών Νερών με μουσικές από τοπική ορχήστρα και πηλιορείτικους ήχους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το