Τοπικά

Αναβάλλονται οι εκθέσεις με έργα μαθητών ΕΠΑΛ στην παραλία του Βόλου και τον Αλμυρό 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κατόπιν εισήγησης των Διευθυντών των Εργαστηριακών Κέντρων Μαγνησίας και συγκεκριμένα των κ.κ. Γ. Τσοκανάκη Ιωάννη, Διευθυντή του 1ου Ε.Κ. Βόλου, Γ. Μπερέτα Ιωάννη, Διευθυντή του 2ου Ε.Κ. Βόλου και Απ. Αγγελόπουλου, Διευθυντή του Ε.Κ. Αλμυρού, αποφάσισε να αναβληθούν οι καθιερωμένες επίσημες εκθέσεις των έργων, μαθητών των ΕΠΑΛ.
Η αναβολή αποφασίστηκε λόγω της έκτακτης κατάστασης και της απαγόρευσης λειτουργίας των σχολείων για τις επόμενες μέρες. Η απαγόρευση επιδρά ανασταλτικά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων των μαθητών με πιθανό αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη ολοκλήρωσή τους.

Σημειώνεται ότι η έκθεση των έργων μαθητών των ΕΠΑΛ, από το 2016 πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην παραλία του Βόλου. Από το 2018 πραγματοποιούνται δύο εκθέσεις, η μία στην παραλία του Βόλου και η άλλη στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα μαθητών όλων των τομέων και ειδικοτήτων των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ),των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και των ΣΜΕΑΕ της περιοχής μας. Η έκθεση του Βόλου αποτέλεσε πρότυπο ανάπτυξης και άλλων τέτοιων εκθέσεων σε πολλά μέρη της χώρας.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώνει ότι οι συγκεκριμένες εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν αμέσως με την εξομάλυνση λειτουργίας των σχολείων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το