Οικονομία

Ανατροπή στο «Συν-εργασία»: Το κράτος θα καλύπτει και εισφορές του εργαζόμενου

Στο πεδίο των εισφορών έρχεται η βελτιωτική ρύθμιση για το πρόγραμμα «Συν-εργασία». Όπως ανακοινώθηκε, με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης, ενισχύεται το πρόγραμμα «Συν-εργασία» με 200 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διοχετευτούν ως εξής:
Θα καλύψει η Πολιτεία κατά 60% τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων που θα μπαίνουν στο πρόγραμμα «Συν- Εργασία» για το χρόνο που δεν εργάζονται. Η νέα ρύθμιση θα είναι σε ισχύ από 15 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως στην αρχική μορφή του προγράμματος «Συν-εργασία» το μη μισθολογικό κόστος βάραινε εξ ολοκλήρου τους εργοδότες, οι οποίοι θα έπρεπε να αναλάβουν την υποχρέωση να καλύπτουν το σύνολο των εισφορών των εργαζομένων, υπολογιζομένων επί του αρχικού ονομαστικού μισθού.
Η πρόνοια αυτή που διατηρούσε ακέραιο το μη μισθολογικό κόστος για τους εργοδότες είχε καταστήσει το πρόγραμμα όχι και τόσο ελκυστικό. Οι πληροφορίες από τις ενώσεις των εργοδοτών ήθελαν την συμμετοχή να περιορίζεται κυρίως λόγω αυτού του «αγκαθιού». Με το νέο λίφτινγκ, το μη μισθολογικό κόστος επιμερίζεται ανάμεσα σε κράτος και εργοδότη, ώστε το πρόγραμμα να καταστεί πιο ελκυστικό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το