Ελλάδα

Ανατροπή στη δίκη του ναυτικού που βρέθηκε δολοφονημένος σε καταψύκτη

Στις 21 Φεβρουαρίου 2020 θα ξεκινήσει εκ νέου η δίκη για την δολοφονία του 63χρονου ναυτικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016. Η δίκη που είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα, αλλά το δικαστήριο ανέβαλε μετά από δήλωση του προέδρου ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον αναγκάζει να απέχει αρκετούς μήνες από τις υποχρεώσεις του.

Κατά συνέπεια η υπόθεση θα εκδικαστεί από την αρχή με νέα σύνθεση, ενώ στο μεταξύ έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε η δεύτερη κατηγορούμενη, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο σύστησε στην πρώην σύζυγο του ναυτικού τους ανθρώπους που θα τον δολοφονούσαν.

Σε πρωτο βαθμό το δικαστήριο είχε επιβάλλει στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 18 χρόνων, ενώ πλέον θα βγει από την φυλακή με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές στο αστυνομικο τμήμα της περιοχής της και της καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Στο εδώλιο κάθεται και η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου η οποία πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του ναυτικού. Υπενθυμίζεται, ότι το έγκλημα έγινε τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμα όπου έμενε η 52χρονη με τον ανήλικο γιο που έχει από τον γάμο της με το θύμα, αλλά το πτώμα του 63χρονου βρέθηκε τυχαία έναν χρόνο μετά, όταν δικαστικοί επιμελητές μπήκαν στο σπίτι για εξωστική διαδικασία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το