Ελλάδα

Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Δεν έπεσαν, τελικά, τίτλοι τέλους στη δίκη των 2 αστυνομικών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια. Έπειτα από μια δίκη 3,5 ετών και άνω, όλοι περίμεναν το δικαστήριο να εκδώσει την απόφασή του, εμφανίστηκε ως «άγγελος» ένας δικηγόρος, ο οποίος ενημέρωσε τους δικαστές ότι ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, εισήχθη εσπευσμένα χθες στο νοσοκομείο.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος έκαναν λόγο για μεθόδευση από την υπεράσπιση με στόχο την καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης. Και αυτό γιατί από την 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας οι διατάξεις του οποίου προβλέπουν -διαζευκτικά -εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι ο εισαγγελέας στην πρότασή του είχε ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, η πολιτική αγωγή άστραψε και βρόντηξε. Το δικαστήριο προσπάθησε να βρει ημερομηνίες για τη νέα συνεδρίαση μέσα στον Ιούνιο, αλλά δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα η δική να διακόψει για τις 29 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη (σ.σ.: η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή) επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ο οποίος ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Απολογούμενος ο κ. Κορκονέας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λέγοντας: «Θα ήθελα να μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων όπως έγιναν. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια τη μεγάλη μου συντριβή για αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια αυτό που πέρασε η οικογένεια. Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην μάνα τα αδέρφια και στον εκλιπόντα πατέρα του παιδιού. Θα ήθελα στο μέλλον αν μπορούσα να τα φέρει ο Θεός να μιλήσω με τη μητέρα και να της πω πράγματα που θα βγουν μέσα από την καρδιά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το