Αθλητισμός

Ανατροπή: Νέα απομαγνητοφώνηση 15 ακυρωθέντων συνομιλιών για το Koriopolis εντός δύο βδομάδων!

Μία εξαιρετικά σημαντική είδηση έφερε στο «φως» η εκπομπή του ΣΠΟΡ FM, «Αποκάλυψη Τώρα», με τους Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά, σχετικά με το Koriopolis!

Όπως αποκάλυψε, λοιπόν, την Τετάρτη (14/6) ολοκληρώθηκε οριστικά η… ανατροπή (που περιμέναμε από τη Δευτέρα), καθώς το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή στο σύνολό της την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας (από προχθές) και διέταξε την εκ νέου απομαγνητοφώνηση 15, περίπου, συνομιλιών για τα στημένα παιχνίδια!

Θυμίζουμε ότι, τον περασμένο Μάρτη, το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πήρε μια απόφαση-βόμβα, καθώς, έπειτα από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Βασίλη Καρακούλια, Γιάγκος Λαμπίρης, έκρινε πως δεν πρέπει να ληφθούν υπόψιν και να κηρυχτούν άκυρες σχεδόν όλες οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ για το Koriopolis!

Η μεγαλύτερη δίκη, δηλαδή, που σχετίζεται με στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο την περίοδο 2008-2011, όδευε ολοταχώς για μέγα φιάσκο, καθώς οι περισσότεροι από τους 84 κατηγορούμενους είτε θα απαλλάσσονταν είτε θα έπεφταν στα πολύ μαλακά, αφού το κατηγορητήριο στεκόταν κατά βάση στις συνομιλίες που είχαν καταγραφεί.

Έπειτα από την τελευταία εξέλιξη, ωστόσο, θα γίνει ξανά απομαγνητοφώνηση και, αυτήν τη φορά, με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με συνοδευτική έκθεση, υπογραφές κτλ. Την επιλογή, δε, των, περίπου, 15, πολύ σημαντικών συνομιλιών, την έκανε η ίδια η εισαγγελέας και η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει, φυσικά, τη θέση κατηγορουμένων, που, προφανώς, πίστεψαν ότι το κατηγορητήριό τους θα ελαφρύνει…

Και υπάρχει και κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό: Το δικαστήριο διέταξε η νέα απομαγνητοφώνηση να γίνει εντός 15 ημερών, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και η δίκη να ξεκινήσει άμεσα!

Παράλληλα, είχαμε και άλλη μία εξέλιξη, αυτή όμως, υπέρ των κατηγορούμενων. Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση των στημένων αγώνων συνενώθηκαν η δικογραφία της Πόπης Παπανδρέου, αλλά και εκείνη του Τμήματος Εκβιαστών Πειραιά, που ενώ ερευνούσε μια υπόθεση νονών της νύχτας, έπεσε πάνω σε συνομιλίες που αφορούσαν τη στοιχηματική απάτη.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υποβληθεί ένσταση από τον δικηγόρο Κίμωνα Ευαγγελάτο, να μη ληφθούν υπόψη οι συνομιλίες της δικογραφίας που είχε συντάξει το Τμήμα Εκβιαστών Πειραιά, διότι η συνένωσή της με την δικογραφία των στημένων αγώνων δεν είχε γίνει με εισαγγελική διάταξη. Με το δικαστήριο να κάνει δεκτή την ένσταση κατά πλειοψηφία!

Αυτό σημαίνει ότι, ενώ το κατηγορητήριο παραμένει βαρύ για κάποιους λόγω της νέας απομαγνητοφώνησης που θα γίνει, για κάποιους άλλους θα… ελαφρύνει.

Να πούμε, τέλος, ότι η επόμενη συνεδρίαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το Koriopolis είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 21/6.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το