Κόσμος

Ανατροπή με τους πρώτους θανάτους από κορωνοϊό στην Αμερική

Πέρασε αρκετός καιρός από την ημέρα που καταγράφηκαν οι πρώτοι θάνατοι από κορωνοϊό στις ΗΠΑ. Μια ανατροπή, όμως, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για τα πρώτα θύματα στη χώρα από την επιδημία.
Μέχρι τώρα, οι αρχές στις ΗΠΑ πίστευαν ότι ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό ήταν ένας 50χρονος στην πολιτεία της Ουάσινγκτον στις 29 Φεβρουαρίου. Αλλά οι αξιωματούχοι στην κομητεία της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα!

«Ο ιατροδικαστής πραγματοποίησε νεκροψία σε δύο ανθρώπους που πέθαναν στο σπίτι τους στις 6 και 17 Φεβρουαρίου του 2020», ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία της κομητείας Σάντα Κλάρα.
“Σήμερα ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε μέσω λήψης δειγμάτων ότι και οι δύο ήταν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2 (σ.σ. κορωνοϊός), προσθέτει η ανακοίνωση.

Τα θύματα πέθαναν στο σπίτι τους σε μια περίοδο που στις ΗΠΑ διενεργούνταν πολύ λίγα τεστ και μόνο μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι αναμένεται να εντοπιστούν και άλλοι θάνατοι που σχετίζονται με την επιδημία.
Η είδηση αυτή ίσως βελτιώσει την κατανόηση των αξιωματούχων για το πώς εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ. Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό ξεπέρασε την Τρίτη τους 45.000 στις ΗΠΑ, με τη χώρα να έχει τον μεγαλύτερο επιβεβαιωμένο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, περισσότερα από 810.000.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το